Συγκινητικός ο παππούς του Τεντόγλου: «Παλεύω με τον καρκίνο, μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής με το χρυσό στη Βουδαπέστη»

Συγκινητικός ο παππούς του Τεντόγλου: «Παλεύω με τον καρκίνο, μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής με το χρυσό στη Βουδαπέστη»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:13 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 08.09.2023

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε εξομολογήθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και την εξαιρετική σχέση που έχει με τον εγγονό του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία το βράδυ της 24ης Αυγούστου, καθώς αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη διοργάνωση της Βουδαπέστης σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες μήκους τον τελευταίων ετών. 

Ο Ολυμπιονίκης με ένα άλμα στα 8,52 μ. κατέκτησε το μόνο χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ελλάδας, μετά την απίστευτη νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος, ο Τεντόγλου προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο για να χαιρετήσει τον παππού του. Μία κίνηση που αρχικά παρεξηγήθηκε κι ο Έλληνας αθλητής έσπευσε να εξηγήσει. 

«Πρώτα τον παππού», είχε πει ο Τεντόγλου κι έτρεξε να αγκαλιάσει τον παππού του, ο οποίος δεν κρατιόταν και έτρεχε προς το μέρος του. «Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα» είπε ο 25χρονος Έλληνας άλτης μετά την παρεξήγηση που προέκυψε μετά τον τελικό.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο παππούς του παγκόσμιου πρωταθλητή 

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε στο «Φως» κι αποκάλυψε πως πήγε με χάπια για τον πόνο για να δει από κοντά τον εγγονό του να κατακτά το χρυσό στη Βουδαπέστη. 

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω». 

«Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω και είχα πάει στην Κολομβία που ήταν μακριά, του είχα δώσει μία συμβουλή: «Να πετάς μακριά, αλλά να είσαι με τα δύο πόδια στην γη». Κι αυτό κάνει! Δεν ξέρω αν μέτρησε τη συμβουλή μου, αλλά έχει μείνει ταπεινός», ανέφερε επίσης. 

Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα '"παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό'' και μου είπε ''συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα''. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!».