Πρωτιά του Τεντόγλου στην Ουγγαρία

Πρωτιά του Τεντόγλου στην Ουγγαρία

Sportal newsroom 21:07 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 18.07.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίτινγκ Ίστβαν Γκιουλάι στο Σέκεσφεχερβαρ της Ουγγαρίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρώτη θέση στο Ίστβαν Γκιουλάι στο Σέκεσφεχερβαρ της Ουγγαρίας. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους πήδηξε 8,29 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και «έκλεψε» την πρώτη θέση από τον Τατζάι Γκάιλ που σημείωσε 8,24 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,10 μ., συνέχισε με 8,06 μ., ανέβηκε στα 8,19 μ., ήταν άκυρος στο 4ο άλμα, στο 5ο σημείωσε 8,01 μ. κι έκλεισε τον αγώνα του με το 8,29 μέτρα. Παράλληλα, ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Χαμηλά έμειναν οι Αμερικανοί Τζάριον Λόουσον (7,97 μ.) και Γουίλιαμ Γουίλιαμς (7,89 μ.), που ακολούθησαν στην τρίτη και τέταρτη θέση. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης 19-27 Αυγούστου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το άλμα του στα 8,38 μέτρα του έδωσε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους πρώτευσε πριν από λίγες ημέρες και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλεσία. «Θεωρώ ότι αυτό που έκανα σήμερα, το 8,34 μ.. με -1,3 δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή. Είδατε ότι οι υπόλοιποι που είναι καλοί αθλητές δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε 8 μέτρα.

Είμαι πολύ χαρούμενος κι έχω αυτοπεποίθηση, πάντα έχω», είπε τότε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Δουλεύω κάποιες λεπτομέρειες στα άλματα μου. Σήμερα βγήκε το τελευταίο άλμα καλό. Θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει έτσι. Αυτές τις λεπτομέρειες δουλεύουμε», συμπλήρωσε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι.