«Χρυσός» ο Τεντόγλου στη Σιλεσία με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

«Χρυσός» ο Τεντόγλου στη Σιλεσία με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:48 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 24.06.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της γηραιάς Ηπείρου για φέτος.

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Μίλτος Τεντόγλου. Με άλμα στα 8,34 μέτρα, στην έκτη του προσπάθεια, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλέσια. 

Η επίδοση του Τεντόγλου είναι η κορυφαία για φέτος στην Ευρώπη. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα του

Ο άλτης με καταγωγή από τα Γρεβενά μπήκε στον αγώνα με άλμα στα 8,08 μέτρα. Στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο και η τρίτη του προσπάθεια μετρήθηκε στα 7,95 μέτρα. Το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου ήταν επίσης άκυρο. 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έφτασε στα 8,07 μέτρα στην πέμπτη του προσπάθεια και το τελευταίο του άλμα μετρήθηκε στα 8,34 μέτρα, που είναι η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος.

Ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 7,97 μέτρα. Ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ ήρθε τρίτος με καλύτερο άλμα στα 7,95 μέτρα. 

Ο μεγάλος αντίπαλος του Τεντόγλου στις κορυφαίες διοργανώσεις, Τομπίας Μόντλερ, κατέλαβε την τέταρτη θέση. Ο Σουηδός είχε καλύτερο άλμα στα 7,82 μέτρα.

Με την πρώτη θέση του Μίλτου Τεντόγλου, η Ελλάδα έφτασε τους 118 βαθμούς στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ελλάδα είναι στη 13η θέση και αν παραμείνει εκεί θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία.