Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία ο Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία ο Τεντόγλου

Sportal newsroom 17:03 - 12.10.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους υποψήφιους που ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους 11 αθλητές που είναι υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίους της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο στο μήκος τίθεται στη διάθεση του κοινού στην ψηφοφορία που κάνει η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου μέσα από τα social media.

Η διαδικασία ψηφοφορίας έχει τρία σκέλη. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου και η Παγκόσμια Οικογένεια Στίβου θα ψηφίσουν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Η ψήφος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου θα μετρήσει για το 50% του αποτελέσματος. Οι ψήφοι της Παγκόσμιας Οικογένειας Στίβου και οι ψήφοι του κοινού θα μετρήσουν το 25% του τελικού αποτελέσματος.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια οι πέντε πρώτες αθλητές της διαδικασίας θα ανακοινωθούν από την World Athletics στις 13-14 Νοεμβρίου. Οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ), μήκος

Νεράι Τσόπρα (Ινδία), ακοντισμός

Ράιαν Κρούσερ (ΗΠΑ), σφαιροβολία

Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), επί κοντώ

Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο), 3.000 μ. στιπλ

Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία),1.500 μ./5.000 μ.

Κέλβιν Κιπτούμ (Κένυα), μαραθώνιος

Πιρς ΛεΠαζ (Καναδάς), δέκαθλο

Νόα Λάιλς (ΗΠΑ), 100 μ./200 μ.

Αλβάρο Μάρτιν (Ισπανία), βάδην

Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία), 400 μ. εμπ./400 μ.

Στην τριάδα των κορυφαίων στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος για ακόμη μία σπουδαία διάκριση! Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε την τελική λίστα που θα διεκδικήσει τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς στην Ευρώπη, με τον 25χρονο Έλληνα να συγκαταλέγεται στην τριάδα.

Αποκαλύφθηκαν μηνύματα της Ερμόσο στο WhatsApp από το πάρτι στην Ίμπιζα: «Ρούμπεν, μπορείς να πεις στη γυναίκα σου ότι δεν έχω μπικίνι;»
WORLD CUP

11:23 - 12.10.2023

Αποκαλύφθηκαν μηνύματα της Ερμόσο στο WhatsApp από το πάρτι στην Ίμπιζα: «Ρούμπεν, μπορείς να πεις στη γυναίκα σου ότι δεν έχω μπικίνι;»

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της Ερμόσο με τον Ρουμπιάλες, αφού βγήκαν στη φόρα μηνύματα της Ισπανίδας με τον υπεύθυνο του τμήματος marketing της Ομοσπονδίας, στα οποία φαίνεται ότι ο ίδιος ήθελε να αποδείξει πως οι συνομιλίες ήταν για επαγγελματικούς λόγους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους θα... διασταυρώσει τα ξίφη του με δύο «θηρία», καθώς στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Αρμάντ Ντουπλάντις και Τζέικομπ Ινγκεμπρίγκτσεν. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στο γκαλά της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θα γίνει στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 21 Οκτωβρίου.