Με 9 ομάδες το πρωτάθλημα της Volley League - Δεν θα δοθεί wild card
i

© Intime

Με 9 ομάδες το πρωτάθλημα της Volley League - Δεν θα δοθεί wild card

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:18 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 07.09.2023

Με 9 ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Volley League αφού η ΕΣΑΠ αποφάσισε να μην χορηγήσει wild card σε κάποια ομάδα.

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο να μην χορηγήσει wild card σε κάποια ομάδα. Έτσι, η Volley League τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί με 9 ομάδες.

Η απόφαση για τη χορήγηση της wild card είχε παρθεί από την ίδια την ΕΣΑΠ, μετά την αδυναμία της ΑΕΚ να διακανονίσει τα χρέη της. Ο ΟΦΗ, ο Κέρκης Σάμου και ο Φλοίσβος είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα που θα έπαιρνε τη θέση της Ένωσης θα πλήρωνε παράβολο 50.000 ευρώ και εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ο Φοίνικας Σύρου, που ήταν μετέωρος πριν λίγο καιρό, θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει ένα ρεπό και τέσσερις αγώνες. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα.

«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει ότι σε έκτακτο σημερινό της ΔΣ αποφάσισε OMOΦΩΝΑ την μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής για την περίοδο 2023/2024 , θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία (την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της) προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με δέκα αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο.

Μια άσημη σουηδική ομάδα φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Το τέχνασμα που «καταργεί» το οφσάιντ! (vid)
REST OF THE WORLD

14:43 - 07.09.2023

Μια άσημη σουηδική ομάδα φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Το τέχνασμα που «καταργεί» το οφσάιντ! (vid)

Ο προπονητής της σουηδικής Τορνς προσπάθησε να μάθει στους παίκτες του τον τρόπο με τον οποίον θα αποφεύγουν τα οφσάιντ κι όπως είναι λογικό, το βίντεο έχει κάνει αστραπιαία τον γύρο του διαδικτύου.

Συνεχίζουμε ενωμένοι ρίχνοντας όλο μας το βάρος στην άρτια διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματός μας, η κλήρωση του οποίου προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και το οποίο υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα 2024/2025 να διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε αλλοδαπούς αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση της Λίγκας