Με δέκα ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης το ελληνικό χάντμπολ
i

© Intime

Με δέκα ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης το ελληνικό χάντμπολ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:25 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 29.05.2024

Με δέκα ομάδες θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό χάντμπολ στο Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2024-2025.

Η ανοδική πορεία του ελληνικού χάντμπολ συνεχίζεται. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΟΧΕ, η Ελλάδα θα έχει δέκα εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2024-2025.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το ελληνικό χάντμπολ θα εκπροσωπηθεί στα Κύπελλα Ευρώπης από τέσσερις ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει έναν επιπλέον σύλλογο σε κάθε κατηγορία.

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕHF) ενημέρωσε επίσημα την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) σχετικά με τις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα την επόμενη σεζόν 2024-2025 στα Κύπελλα Ευρώπης, βάσει και του ανανεωμένου ranking.

Η Ελλάδα του χρόνου θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με 10 ομάδες (8+2), από 4 σε άνδρες και γυναίκες, ενώ έχει το δικαίωμα να δηλώσει μία επιπλέον ομάδα για κάθε κατηγορία.

Κάθε χρόνο η ΕHF επιλέγει κάποιες ομοσπονδίες που μπορούν να δηλώσουν μία επιπλέον ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης. Η ΕΗF αποφασίζει αν θα δεχτεί την «additional team», όπως αναφέρεται επίσημα, βάσει και των συνολικών δηλώσεων συμμετοχής.

Από τις αποφάσεις των προηγούμενων ετών και της περπατημένης, η ΕHF κάνει δεκτές τις επιπλέον ομάδες, τουλάχιστον αυτό έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις των ελληνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε ξανά 5 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης στους Άνδρες τη σεζόν 2021-2022, ενώ 10 συνολικά ομάδες είχαν αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 2012-2013.

Όσον αφορά την κατανομή των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αφού στους άνδρες η Ελλάδα δεν έχει φέτος θέση στο European League, ωστόσο έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο European Cup όπου και θα έχει 5 εκπροσώπους.

Στις γυναίκες ο πρωταθλητής Ελλάδος διατηρεί θέση στο European League, ενώ στο European Cup θα παίξουν 4 ομάδες.

Σημειώνεται πως ο πρωταθλητής στους άνδρες έχει το δικαίωμα αν το επιθυμεί να ζητήσει από την EHF να αγωνιστεί στο European League, ξεκινώντας φυσικά από τα προκριματικά», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΧΕ.