Υποψήφιο ακόμα και το Καραϊσκάκη για τον τελικό του Ολυμπιακού - Σε ποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει γίνει αγώνας βόλεϊ
i

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών/ ©Intime

Υποψήφιο ακόμα και το Καραϊσκάκη για τον τελικό του Ολυμπιακού - Σε ποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει γίνει αγώνας βόλεϊ

Ο τελικός του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Challenge Cup στο βόλεϊ ανδρών δεν θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη. Πολλά τα υποψήφια γήπεδα, ανάμεσα σε αυτά και το Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τους αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Challenge Cup στο βόλεϊ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό, με εκπληκτική εμφάνιση και ανατροπή στο κλειστό του Άγιου Θωμά θα διεκδικήσουν κόντρα στην ομάδα από το Ισραήλ μία ακόμα ευρωπαϊκή κούπα. Σημειώνουμε πως για τους Πειραιώτες θα είναι η όγδοη συμμετοχή σε τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο βόλεϊ ανδρών.

Οι αγώνες είναι διπλοί. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου στο Ισραήλ, με την «ομάδα του λαού» να έχει ήδη κάνει sold out στο γήπεδο «Drive In». Είναι η έδρα της «μισητή» της αντίπαλου, Χάποελ. Ο λόγος είναι πως εκείνη την ημέρα παίζει στην Ευρωλίγκα η Μακάμπι με την Φενέρμπαχτσε.

Οι φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ αγόρασαν σε 5 λεπτά τα 3500 εισιτήρια του τελικού Challenge Cup βόλεϊ ανδρών με τον Ολυμπιακό. Η ισραηλινή ομάδα, μάλιστα ζήτησε συγγνώμη επειδή με τη ζήτηση που υπήρχε μπορούσε να τυπώσει 20.000 εισιτήρια και να γεμίσει δυο φορές του «Γιαντ Ελιάου». 

Στον Ολυμπιακό υπάρχει τεράστια ζήτηση για τον δεύτερο αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και όπως σας γράψαμε είναι σίγουρο πως θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη. Το γήπεδο είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών των «ερυθρόλευκων». Έτσι, υπάρχουν πολλά υποψήφια γήπεδα, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τον αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι. 

Η πρώτη επιλογή είναι το ΣΕΦ, όπου υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης στις 15 Μαρτίου. Είναι η ημερομηνία που έχει οριστεί ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στους Πειραιώτες και την «ομάδα του λαού». Οι Πειραιώτες την τελευταία φορά που έπαιξαν στο Φαληρικό γήπεδο ήταν το 2018 με τη Ραβένα, όπου πουλήθηκαν περίπου 10.000 εισιτήρια. 

Ανάμεσα στα υποψήφια γήπεδα είναι το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη, αλλά και το Καλλιμάρμαρο. Εκεί όπου η ΑΕΚ σήκωσε το Κυπελλούχων μπάσκετ το 1968 κι εκεί γίνονταν παλιά και οι τελικοί Κυπέλλου μπάσκετ και βόλεϊ. Η CEV θέλει να γίνει εκεί ο τελικός, μετά την επιτυχία που είχε το παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ στην Ολλανδία, με τα ματς στο Άρνεμ, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Βίτεσε, με σβηστά τα φώτα στις εξέδρες και διαμορφωμένο τον αγωνιστικό χώρο. Για να παρθεί το τελικό «ΟΚ» πρέπει να ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportal δεν έχει παρθεί ακόμη κάποια απόφαση και αναμένονται άμεσα εξελίξεις δεδομένου ότι πλησιάζουν οι αγώνες.