Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Sportal: «Γι’ αυτό φτιάχτηκε αυτή η ομάδα - Καλό μπάσκετ με άμεσα αποτελέσματα» (vids)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Sportal: «Γι’ αυτό φτιάχτηκε αυτή η ομάδα - Καλό μπάσκετ με άμεσα αποτελέσματα» (vids)

Ηλίας Λαλιώτης 11:15 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 26.09.2023

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και τόνισε στην κάμερα του Sportal πως όλοι μέσα στην ομάδα γνωρίζουν τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το ρόστερ, ενώ είναι αισιόδοξος πως γρήγορα θα βρουν χημεία και αυτοματισμούς.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα εξαιρετικό ρόστερ αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μόνο οι Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Καλαϊτζάκης και Σαμοντούροβ συνεχίζουν και φέτος, ωστόσο, μία από τις μεταγραφές ξέρει την ομάδα καλύτερα κι από αυτούς.

Ο λόγος φυσικά για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μετά από ένα… διάλειμμα ενός έτους, επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του με πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές με τις οποίες έφυγε.

Όπως είπε και ο ίδιος στην κάμερα του Sportal, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον παίκτες υψηλού επιπέδου, με μεγάλη εμπειρία. Ξεκαθάρισε πως όλοι γνωρίζουν τον στόχο για τον οποίο έχουν έρθει και ότι προσωπικά του αρέσει που ο πήχης έχει μπει τόσο ψηλά.

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο όσα είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου:

  • Για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού:
  • Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:
  • Για τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού:

Λεσόρ: «Ανυπομονώ να παίξω για τον κόουτς Αταμάν, είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στον Παναθηναϊκό»

Ο Ματίας Λεσόρ είναι ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού και έδωσε συνέντευξη στο σερβικό κανάλι Sport Klub, όπου μίλησε για την εκ νέου συνεργασία του με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τη σύνδεσή του με τον κόσμο, τους στόχους του, αλλά και τον Εργκίν Αταμάν.

«Με τον Ιωάννη σίγουρα τα πάμε πολύ καλά από την περίοδο που περάσαμε στην Παρτιζάν. Ήμασταν πολύ κοντά πέρυσι, ήταν μια σπουδαία ομάδα. Είμαστε όλοι ακόμα σε επαφή και θα είμαστε σαν οικογένεια για πολύ καιρό», είπε ο Γάλλος σέντερ.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος την περασμένη σεζόν όταν έπαιζε στον Ερυθρό Αστέρα και τώρα θα είναι συμπαίκτης του. «Τον ξέρω καλά, τον έχω "κατασκοπεύει" αρκετά. Ανυπομονούμε και οι δύο να παίξουμε μαζί, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη σεζόν», λέει ο Λεσόρ.

Ο νέος προπονητής του θα είναι ο Εργκίν Αταμάν, για τον οποίο ρωτήθηκε κατά πόσο διαφέρει από τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω για αυτόν, θα είναι κάτι ξεχωριστό. Ακόμα γνωριζόμαστε, όπως και όλη η ομάδα. Γνωρίζω το σύστημα και πώς θα με χρησιμοποιήσει ο προπονητής την επόμενη σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον. Δεν είμαι εδώ πολύ καιρό, οπότε είναι δύσκολο για μένα να συγκρίνω. Ο κόουτς Αταμάν είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ», είπε ο Γάλλος άσος.

Στο ερώτημα «Βελιγράδι ή Αθήνα» ο Ματίας Λεσόρ απάντησε: «Οι Σέρβοι έρχονται στην Αθήνα για διακοπές, οπότε πιστεύω ότι η Αθήνα είναι μια πολύ καλή πόλη. Ειδικά αυτή την περίοδο, ο καιρός είναι όμορφος. Νομίζω ότι είναι πιο ωραίο να βρίσκεσαι στην Αθήνα το καλοκαίρι παρά στο Βελιγράδι. Συνάντησα και εδώ οπαδούς της Παρτιζάν και χαιρετηθήκαμε, αυτό είναι πάντα ωραίο να το βλέπεις», λέει ο πρώην σέντερ της σερβικής ομάδας.

Όσο για τις προσδοκίες του από τη νέα σεζόν; «Προς το παρόν, προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε και να γνωριστούμε. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει τον ρόλο του και ο προπονητής να καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσει καλύτερα όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινάς τη σεζόν, αλλά πώς την τελειώνεις και αυτό το είδαμε την περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν. Ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην EuroLeague όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ και νομίζω ότι ο στόχος μας είναι ο ίδιος τώρα», είπε.

Ο Λεσόρ είχε δημιουργήσει μια φανταστική σχέση με τους οπαδούς της Παρτιζάν, αλλά πώς θα είναι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να έρθω εδώ και να πω ότι θα δημιουργήσω το ίδιο που είχα στην Παρτιζάν. Ήταν μια ιδιαίτερη σύνδεση. Είχα μια απίστευτη σεζόν, αλλά ακόμη και πριν από την έναρξη της περασμένης σεζόν δεν πίστευα ότι θα ήταν έτσι. Έγινε φυσικά. Τώρα θα δώσω ό,τι έχω για αυτήν την ομάδα και θα δω πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί. Δεν θα ήθελα να συγκρίνω τις δύο ομάδες, ξέρω μόνο ότι είμαι ευλογημένος από το γεγονός ότι μπορώ να παίξω μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους, που θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα ήταν λάθος να πάω συνειδητά να επαναλάβω αυτό που έγινε στην Παρτιζάν, αλλά θα πάω βήμα-βήμα, οπότε θα δούμε», είπε ο Λεσόρ.

Για να καταλήξει: «Είδα ότι ο Κέβιν Πάντερ προσπάθησε να κλέψει τη θέση μου στην ομάδα. Αστειεύομαι... Ελπίζω να παίξουμε αντίπαλοι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας».