Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο Sportal: «Είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός του Μπαρτζώκα - Ονειρεύομαι έναν τελικό με τον Παναθηναϊκό» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:26 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:54 - 29.05.2024

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στην κάμερα του Sportal, με τον Αμερικανό φόργουορντ του Ολυμπιακού να ρίχνει ατάκες με το... τσουβάλι λίγο πριν τις μάχες των Πειραιωτών στο Final 4 του Βερολίνου!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είδε το όνομά του να γράφεται φέτος για όλους τους πιθανούς λόγους.

Αρχικά λόγω του τραυματισμού και της κατάστασης με την οποία γύρισε από τις ΗΠΑ. Μετά για την απόδοσή του. Στο τέλος όμως, όλοι θυμήθηκαν το ποιος είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού, στη σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν απίθανος και συνέβαλε καθοριστικά στη πρόκριση του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να ετοιμάζεται, πλέον για το Final 4.

Το Sportal λοιπόν, στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού, είχαμε πολλά να ρωτήσουμε τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος, όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν... μάσησε τα λόγια του.

Η πρόκριση στο Final 4, η λατρεία του για τον Μπαρτζώκα, η κατάστασή του, το κάρφωμα που θέλει να κάνει μπροστά στον Πουαριέ, αλλά και το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι για ακόμη μια φορά σταράτος στις απαντήσεις του!

Αρκετά είπαμε όμως! Ας δούμε τι είπε ο ίδιος ο Σακίλ ΜακΚίσικ...

Κάμερα & μοντάζ: Χρήστος Τσουκαλάς
Υποτιτλισμός: Μαριάννα Αρφαρά

-Πώς είναι να έχεις το λόγκο του Final 4 στο στήθος σου;

-Ανακουφιστικό. Πολλά ήταν εναντίον μας φέτος και είναι ένα μεγάλο «σας τα έλεγα». Φυσικά θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά είμαστε χαρούμενοι με το πού είμαστε τώρα.

-Αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή όσο καυτός φάνηκες να είσαι στη σειρά με την Μπαρτσελόνα;

-Νιώθω εκπληκτικά. Το σώμα μου είναι στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, μαζί με την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα πως είμαστε έτοιμοι για ό,τι συναντήσουμε στο Final 4. Οπότε αυτό είναι για την ακρίβεια ένα φανταστικό συναίσθημα.

-Στο πρώτο ήσασταν rookies σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπειρία από Final 4. Στο δεύτερο ήσασταν το μεγάλο φαβορί και στο τέλος αυτό δεν δούλεψε. Τώρα, κανείς δεν σας περίμενε. Είναι αυτό ένα έξτρα κίνητρο ή το ότι δεν έχετε την πίεση πως «πρέπει να κερδίσετε» φέτος είναι καλύτερο;

-Από το ξεκίνημα μου φάνηκε παράξενο που κανείς δεν περίμενε πως θα πάμε στο Final 4. Έχουμε την καλύτερη φροντ λάιν με τον Μιλουτίνοφ και τον Μους, παρότι είχαμε τους τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν χάσαμε 2 ή 3 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Νομίζω πως είμαστε αουτσάιντερ, αλλά κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από εμάς. Και αυτή είναι μια καλή κατάσταση για να είσαι.

-Μετά τη σειρά με την Μπαρτσελόνα, όλοι σχεδόν παρέθεσαν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, πως «δεν θα πουλήσω τους παίκτες μου» και αυτό ήταν για σένα. Πες μου για αυτό, πες μου τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, γιατί πραγματικά δεν σε… πούλησε μετά τον τραυματισμό σου στο ξεκίνημα της σεζόν και τώρα είσαι εδώ και βοηθάτε ο ένας τον άλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σακίλ ΜακΚίσικ Euroleague

-Για εμένα ποτέ δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης του χαρακτήρα του κόουτς. Ξέρω ποιος είναι, ξέρει ποιος είμαι. Είμαστε αρκετό καιρό εδώ και είμαι ο πιο παλιός πέραν του Παπανικολάου από όταν έφτασε ο κόουτς. Το ότι το είπε εννοείται πως το εκτίμησα, αλλά ήταν κάτι που τα μίντια είχαν ανάγκη να ακούσουν. Πίσω από κλειστές πόρτες είχαμε συζητήσεις και αλληλοκατανόηση με τον κόουτς, πως όταν θα είμαι ξανά υγιής, θα μου δώσει την ευκαιρία και το έκανε όπως περίμενα. Για εμένα είναι… δεν μπορείς να περιγράψεις το να σε πιστεύει κάποιος τόσο πολύ.

-Οπότε, πέραν από τη φανέλα, παίζεις και για τον κόουτς Μπαρτζώκα και όλη την βοήθεια που σου έχει δώσει;

-Πάντα είμαι ο μεγαλύτερος και ο νούμερο 1 φαν του, γιατί καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει, καταλαβαίνω τι χρειάζεται για να προκριθείς στο Final 4 και να γίνεις πρωταθλητής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από εκείνος, εγώ, ο Παπ, ο Μους, ο Τομ, ο Λάρυ, τα παιδιά που ήταν εδώ και έχασαν, δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση οικογένειας από το να το κερδίσουμε μαζί.

-Θα καρφώσεις μπροστά στον Έντι Ταβάρες στον ημιτελικό;

-Προσπαθώ εδώ και χρόνια, αλλά…

-Αλλά είναι τόσο ψηλός!

-Ναι! Όταν ήμουν νεότερος προσπάθησα, αλλά ποιος ξέρει; Νομίζω πως ο Πουαριέ είναι ο παίκτης που έχω λοκάρει. Έχει κάνει τρομερά μπλοκ σε εμένα σερί χρονιές, οπότε θέλω να το κάνω. Αλλά ίσως να κάνω απλά λέι απ αυτή τη φορά. Δεν ξέρω αν πήρα το μάθημά μου.

-Λέι απ, κάρφωμα, το βασικό είναι να κερδίσεις σωστά;

-Ακριβώς. Αλλά είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν πολύ ταλέντο και δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτό το παιχνίδι. Ξέρω πως θα είναι μια σκληρή μάχη, οπότε είμαι ενθουσιασμένος.

-Ένα τελευταίο πράγμα για τους οπαδούς. Θα ταξιδέψουν ξανά ως ένα μεγάλο γκρουπ για το Βερολίνο. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό;

-Πάντα εκτιμούμε τους οπαδούς. Προσωπικά παίζω για να μην έχουν άλλες νύχτες που να σκέφτονται πως «ω φίλε, δεν πήγαμε στο Final 4» και να έχω καθαρή την συνείδησή μου. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την ενέργεια μαζί με τους συμπαίκτες μου ώστε να έχουν άλλον έναν λόγω να ζητωκραυγάζουν και μακάρι να έχουμε ένα καλοκαίρι μαζί με το τρόπαιο. Αυτό θα είναι φανταστικό.

-Οπότε θέλεις να το κατακτήσετε και για όσα έγιναν πέρσι;

-Δεν σκέφτομαι πολύ τα περσινά. Το Final 4 είναι μοναδική εμπειρία. Είναι ένα – δύο παιχνίδια, οπότε είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί. Μας κέρδισαν πέρσι, οπότε μακάρι να τα καταφέρουμε εμείς φέτος. Θα είναι η καλύτερη αίσθηση. Αλλά ακόμη και να κερδίσουμε, οκ, θα έχουμε πάρει την εκδίκησή μας, αλλά θα έχουμε άλλο ένα ματς για να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

-Φαντάζεσαι να παίξεις έναν τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό;

-Το ονειρεύομαι. Είναι κάτι που σκέφτομαι καιρό. Από όταν ήρθα εδώ, όλα έχουν μπει στην θέση τους και θα μπορούμε να δούμε ποιος είναι καλύτερος. Εύχομαι να συμβεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Όταν μου γίνεται προσωπική επίθεση, αντιδρώ - Θα ματώσουμε για τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Final 4»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:15 - 20.05.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Όταν μου γίνεται προσωπική επίθεση, αντιδρώ - Θα ματώσουμε για τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Final 4»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Sportal ενόψει του Final 4, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να μιλάει… για τα ΠΑΝΤΑ! Το Βερολίνο, η αποφάσεις του για την σύνθεση, η στήριξη των Αγγελόπουλων και πολλά ακόμη, σε ένα απολαυστικό 15λεπτο με τον «Σκακιστή».