Αλκαράθ: «Μου δίνει κίνητρο το ότι παίζω κόντρα σε έναν θρύλο στον τελικό»

Κάρλος Αλκαράθ

i

© prtscr

Αλκαράθ: «Μου δίνει κίνητρο το ότι παίζω κόντρα σε έναν θρύλο στον τελικό»

Sportal newsroom 20:15 - 15.07.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς εν όψει του αυριανού (16/7, 16:00) τελικού του Wimbledon.

Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό του Wimbledon το μεσημέρι της Κυριακής (16/7, 16:00) και λίγες ώρες πριν τη σπουδαία «μάχη», στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός τενίστας αποθέωσε τον Νόλε και τόνισε ότι έχει επιπλέον κίνητρο που παίζει κόντρα σε έναν θρύλο του αθλήματος.

«Το ότι παίζω εναντίον ενός θρύλου, όπως είναι ο Νόβακ, μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Πάντα λέω πως αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, τότε πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Και ο Νόβακ αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος», ανέφερε αρχικά ο 20χρονος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα ήταν φοβερό αν κερδίσω αυτόν τον τελικό, θα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές τη ζωής μου. Ονειρεύομαι να κερδίζω εδώ από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις, οπότε θα είναι μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Για τον ίδιο θα είναι μια ακόμα μέρα στη δουλειά, αλλά για μένα θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

Τέλος, ο Αλκαράθ είπε: «Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον να παίζει. Είναι απίστευτος παίκτης, δεν έχει αδυναμίες. Είναι ένα θηρίο σωματικά και πνευματικά και έχει έναν συνδυασμό όλων όσων θαυμάζω σε έναν τενίστα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω τακτικά το παιχνίδι, πρέπει να το σκεφτώ και να το συζητήσω με την ομάδα μου. Θα προσπαθήσω να μπω στο ματς πιο χαλαρός απ' ότι ήμουν στο Roland Garros. Εκεί δεν απόλαυσα καθόλου το 1ο σετ και ξέρω πως πρέπει να το κάνω διαφορετικά. Πιστεύω πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή».