Τρομερός Αλκαράθ, «ισοπέδωσε» τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon

Κάρλος Αλκαράθ

i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Τρομερός Αλκαράθ, «ισοπέδωσε» τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:44 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 14.07.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στα τρία σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Δεν σταματά πουθενά ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-3, 6-3 του Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon όπου και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Αλκαράθ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τελικό του Wimbledon. Ο νεαρός τενίστας θα διεκδικήσει την Κυριακή τον δεύτερο major τίτλο της καριέρας του. Θυμίζουμε ότι ο Αλκαράθ έχει κατακτήσει το US Open.

Στο head to head μεταξύ Τζόκοβιτς και Αλκαράθ υπάρχει ισορροπία με τους δύο τενίστες να έχουν από μία νίκη. Ο Σέρβος είχε νικήσει πριν από λίγες εβδομάδες στον ημιτελικό του Roland Garros στην πορεία του προς τον 23ο Grand Slam τίτλο του. Ο τελικός του Wimbledon θα είναι η πρώτη κόντρα για τους δύο τενίστες στο γρασίδι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αναμετρηθούν και για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ισπανός τενίστας κυριάρχησε απόλυτα στον ημιτελικό κόντρα στον Μεντβέντεφ.

Τόσο ο Αλκαράθ, όσο και ο Μεντβέντεφ υποστήριξαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ισπανός έκανε το πολυπόθητο μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του 6-3 και το 1-0 στα σετ. 

Ο Αλκαράθ κυριάρχησε στο δεύτερο σετ. Ο Ισπανός προηγήθηκε με μπρέικ για το 3-1 και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-3. Ο Αλκαράθ έκλεισε το σετ στο σερβίς του Μεντβέντεφ.

Στο τρίτο σετ ο Ισπανός τενίστας πέτυχε το μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ. Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι ο Αλκαράθ θα έκλεινε τον αγώνα με μεγάλη άνεση, ο Μεντβέντεφ είχε απάντηση με δικό του μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ για το 3-2. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά μπρέικ με τον Αλκαράθ να τελειώνει τον αγώνα στο σερβίς του.