Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο (νέος) βασιλιάς: Ο Κάρλος Αλκαράθ... εκθρόνισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το πρώτο του Wimbledon
i

Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images

Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο (νέος) βασιλιάς: Ο Κάρλος Αλκαράθ... εκθρόνισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το πρώτο του Wimbledon

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:53 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 16.07.2023

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε το πρώτο του Wimbledon (3-2 σετ), διώχνοντας από τον... θρόνο του τον Σέρβο «βασιλιά»

Μέσα από έναν τελικό - όνειρο για τους θεατές, ο Κάρλος Αλκαράθ έφτασε στην πρώτη του κατάκτηση Wimbledon και έδειξε διατεθειμένος να γίνει ο νέος βασιλιάς του τένις. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να νικήσει με 3-2 σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4) τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία του τουρνουά για το σασπένς του. 

Τα είχε όλα αυτός ο τελικός του Wimbledon!

Ο Τζόκοβιτς έδειξε την ποιότητα του από το πρώτο σετ. Εκεί που φάνηκε να τον δυσκολεύει ο Αλκαράθ στο ξεκίνημα, τα πράγματα εξελίχθηκαν υπέροχα για τον Σέρβο, ο οποίος πήρε το πρώτο σετ με 6-1. Ο Ισπανός προσπάθησε απέναντι σε ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο και η δοκιμασία του δεν ήταν εύκολη. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας, το γεγονός πως ο 20χρονος πήρε το πρώτο του game όταν ο Τζόκοβιτς είχε ήδη κάνει το 5-0.

Στο δεύτερο σετ, όμως, ο Αλκαράθ εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός. Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του παίρνοντας τα δύο πρώτα game της αναμέτρησης. Όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για μία ακόμα φορά τις ικανότητες του και ισοφάρισε σε 2-2. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το δεύτερο σετ μετατράπηκε σε «μάχη». Το σετ πήγαινε πόντο - πόντο και τελικά οδηγήθηκε σε tie brake, εκεί όπου το θρίλερ συνεχίστηκε. Τελικά νίκη πήγε στον Ισπανό με 7-6!

Η έκβαση αυτή έδωσε θάρρος στον Αλκαράθ, ο οποίος παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος στο τρίτο σετ. Στο 5o game συνέβη και το απίθανο, αφού οι δύο τενίστες πάλευαν για τον πόντο επί 26 λεπτά, μέχρι τελικά να το πάρει ο Ισπανός. Από εκεί και έπειτα ο ίδιος συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του σετ, το οποίο και πήρε με 6-1.

Αντάξιο του τελικού ήταν και το τέταρτο σετ, το οποίο επίσης πήγαινε πόντο-πόντο στο ξεκίνημα του. Όμως στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς βρήκε τον καλό του εαυτό και πήρε τη νίκη με σετ 6-3, παρά το γεγονός πως ο Αλκαράθ προσπάθησε να μειώσει.

Όλα τελείωσαν στο πέμπτο σετ, στο οποίο ο 20χρονος τενίστας δεν… λογάριαζε την ιστορία του Σέρβου. Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι έφτασε στη νίκη με σετ 6-4 και με αυτόν τον τρόπο, έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες, πανηγύρισε μία τεράστια διάκριση.