Η Σαμπαλένκα με φόρα από το Indian Wells, έκανε την 20ή νίκη της φέτος και πέρασε στους οκτώ του Miami Open (vid)

Αρίνα Σαμπαλένκα

i

©Photo By Cameron Spencer/ Getty Images

Η Σαμπαλένκα με φόρα από το Indian Wells, έκανε την 20ή νίκη της φέτος και πέρασε στους οκτώ του Miami Open (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:23 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 29.03.2023

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό winners σε σχέση με τα αβίαστα λάθη, 23 προς 12 και βρίσκεται καθ' οδόν προς τον τέταρτο γύρο του Miami Open, επικρατώντας της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Η Αρίνα Σαμπαλένκα έκανε ένα θαυμάσιο παιχνίδι για τους θαυμαστές της στο Miami Open το βράδυ της Δευτέρας (27/4), κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-3, 6-2) την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης WTA 1000. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη με το επίπεδο, ειδικά απέναντι σε μία παίκτρια όπως η Μπάρμπορα», είπε η Σαμπαλένκα στη συνέντευξή της μετά το παιχνίδι. «Είναι σπουδαία παίκτρια και είναι πάντα δύσκολοι οι αγώνες εναντίον της. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να φθάσω σε αυτό το επίπεδο και να τελειώσω αυτό το ματς στα δύο σετ».

Η Σαμπαλένκα έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε 20 αγώνες φέτος:

Περισσότερες νίκες το 2023 (γυναίκες, στο tour)

20: Αρίνα Σαμπαλένκα

19: Έλενα Ρυμπακίνα

18: Τζέσικα Πέγκουλα

17: Καρολίν Γκαρσία

16: Ίγκα Σβιότεκ, Μπελίντα Μπέντσιτς

Η Σαμπαλένκα και η Κρεϊτσίκοβα είχαν μερικές πολύ σκληρές αναμετρήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Η Κρεϊτσίκοβα κέρδισε την αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Ντουμπάι, 0-6, 7-6 (2), 6-1, ενώ η Σαμπαλένκα πήρε την εκδίκησή της στον τέταρτο γύρο του Indian Wells, 6-3, 2-6, 6-4.

Και τα πράγματα ξεκίνησαν σχετικά ισορροπημένα για τις δύο τενίστριες στο Μαϊάμι μετά από πέντε συνεχόμενες αναμετρήσεις, αλλά η Λευκορωσίδα με μπρέικ έκανε το 4-2 στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε. Στη συνέχεια, αφού η Κρεϊτσίκοβα πήρε το προβάδισμα στο δεύτερο σετ, η Σαμπαλένκα κέρδισε τα επόμενα πέντε game στη σειρά με ένα επιβλητικό προβάδισμα 5-1 στο δεύτερο σετ. Η Τσέχα τενίστρια κράτησε μια τελευταία φορά το σερβίς της αλλά μετά η Σαμπαλένκα πήρε το δικό της και τη νίκη.

«Κάθε φορά στο δεύτερο σετ τρελαινόμουν στο γήπεδο, σαν να άρχισα να μιλάω στον εαυτό μου», είπε για τις δύο τελευταίες μάχες τους. Σήμερα προσπάθησα να παραμείνω συγκεντρωμένη, ό,τι και αν συνέβαινε, έκανα το παιχνίδι μου και συνέχισα να εστιάζω στον εαυτό μου».

Τώρα έχει περάσει στους προημιτελικούς του Μαϊάμι για δεύτερη φορά, έχοντας επίσης φτάσει τόσο μακριά το 2021, όταν βρέθηκε απέναντι από την Άσλεϊ Μπάρτι.

Την περιμένει στους τελευταίους οκτώ της διοργάνωσης η Σοράνα Κιρστέα, η οποία απέκλεισε το Νο.5 του κόσμου, Καρολίν Γκαρσία, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Δεν έχουμε παίξει ποτέ η μία με την άλλη, αλλά προπονηθήκαμε μία φορά στην προετοιμασία στο Ντουμπάι, οπότε έπαιξα λίγο εναντίον της», είπε η Σαμπαλένκα. «Τα πάει καλά, πολύ καλά, παίζει υπέροχο τένις απέναντι σε κορυφαίες παίκτριες, κερδίζοντας την Καρολίν Γκαρσία. Θα είναι μια μεγάλη μάχη, τα πάει καλά, παίζει επιθετικό τένις, με καλό σερβίς και δυνατά χτυπήματα. Πραγματικά ανυπομονώ για αυτόν τον αγώνα».