Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Αλκαράθ στο Australian Open
i

© Photo by Kelly Defina/Getty Images

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Αλκαράθ στο Australian Open

Με το δεξί μπήκε στο φετινό Australian Open ο Κάρλος Αλκαράθ, που υπέταξε τον Ρισάρ Γκασκέ.

Εξαιρετική πρεμιέρα έκανε ο Κάρλος Αλκαράθ στο Australian Open. Ο Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε με 7-6(5), 6-1, 6-2 του Ρισάρ Γκασκέ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του πρώτου major της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι ο 20χρονος τενίστας δεν συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση λόγω προβλήματος τραυματισμού. 

Ο Αλκαράθ, Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το πρώτο σετ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός τενίστας είχε 53 winners έναντι 19 του αντιπάλου του. Κάπως έτσι δικαιολογείται η άνετη νίκη του, αφού υπήρξε μία σχετική ισορροπία στα αβίαστα λάθη. Ο Γκασκέ είχε 28 και ο Αλκαράθ 26.

Ο Ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης τον Λορέντσο Σόνεγκο, που νίκησε στα τέσσερα σετ τον Ντάνιελ Έβανς.

Ο Κάσπερ Ρουντ δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Άλμπερτ Ράμος. Ο Νορβηγός τενίστας πήρε τη νίκη με 6-1, 6-3, 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο που θα αντιμετωπίσει τον Μαξ Πουρσέλ.

Πρόκριση και για τον Θανάση Κοκκινάκη, που τα είδε... όλα κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας νίκησε με 7-6(1), 2-6, 7-6(4), 1-6, 10-8 μετά από τέσσερις ώρες και 18 λεπτά φτάνοντας στον δεύτερο γύρο του Australian Open για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Αντίπαλός του Κοκκινάκη στον δεύτερο γύρο θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ νίκησε με 4-6, 6-3, 7-6(3), 6-3 τον συμπατριώτη του Ντόμινικ Κέπφερ και θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Λούκας Κλάιν από τη Σλοβακία. Ο Χόλγκερ Ρούνε έχασε σετ, αλλά τελικά απέκλεισε τον Γιοσιχίτο Νισιόκα με 6-2, 4-6, 7-6(3), 6-4 και έχει τώρα ραντεβού με τον Αρτούρ Καζό.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Έλενα Ριμπάκινα, περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, πήρε τη νίκη με 7-6(6), 6-4 κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, και έκλεισε ραντεβού με την Άνα Μπλίνκοβα.

Με τον δεξί μπήκε η Έμα Ραντουκάνου, που επιστρέφει στους αγώνες μετά από οκτώ μήνες. Η νικήτρια του US Open 2021 νίκησε εύκολα με 6-3, 6-2 τη Σέλμπι Ρότζερς και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τη Υιαφάν Γουάνγκ.