Εντυπωσιακός Κόρντα, απέκλεισε τον Χούρκατς και συνεχίζει!
i

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα/© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Εντυπωσιακός Κόρντα, απέκλεισε τον Χούρκατς και συνεχίζει!

Sportal newsroom 09:08 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 22.01.2023

Έπειτα από μία συγκλονιστική μάχη, που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ του πέμπτου σετ, ο Σεμπάστιαν Κόρντα μετά τον Ντανίλ Μεντβέντεβ, απέκλεισε και τον Πολωνό, Χούμπερτ Χούρκατς με 3-2 (3-6, 6-3, 6-2, 6-1, 7-6(7)).

Μια πρώτης τάξεως απόδειξη ότι κάθε άλλο παρά πυροτέχνημα ήταν η νίκη του επί του Ντανίλ Μεντβέντεβ προσέφερε ο Σεμπάστιαν Κόρντα, καθώς ο Αμερικανός κατάφερε να αποκλείσει και τον Πολωνό, Χούμπερτ Χούρκατς και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Australian Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος νωρίτερα είχε εύκολο έργο κόντρα στον Νισιόκα (3-0).

Ο 22χρονος που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και βλέπει ορθάνοικτη την προοπτική για μεγάλα πράγματα στο φετινό τουρνουά, επικράτησε 3-2 (3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6) σε μία μάχη που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ του τελευταίου σετ, φτάνοντας στη νίκη με το 10-7 της διαδικασίας.

Στην αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες και 30 λεπτά, το πρώτο σετ πήγε στον Χούρκατς που έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Κόρντα και χωρίς να κινδυνεύσει ο ίδιος σε κάποιο σημείο του σετ, έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 1-0, δείχνοντας ότι μπήκε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Το δεύτερο σετ αποδείχθηκε εντελώς διαφορετικό, αφού ο Κόρντα μπήκε πιο επιθετικά, άρχισε να πιέζει πολύ περισσότερο στο σέρβις του Πολωνό, φτάνοντας σε δύο μπρέικ-πόιντ στο τέταρτο γκέιμ. Μπορεί σε εκείνο το σημείο να μην τα κατάφερε και ο Χούρκατς να έκανε το 2-2, αλλά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη στο έκτο γκέιμ κάνοντας το 4-2 και φτάνοντας στη συνέχεια μέχρι και το 6-3 για την ισοφάριση (1-1) στα σετ.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, ο Κόρντα ήταν αφηνιασμένος στο τρίτο σετ, καθώς έκανε το 4-0 σπάζοντας εις διπλούν το σέρβις του Πολωνού αντιπάλου του και φυσικά πάνω σε αυτό έχτισε την ολοκλήρωση της ανατροπής για το υπέρ του 6-2.

Φυσικό ήταν να υπάρξει αντίδραση από τον Χούρκατς και μάλιστα ήταν τέτοια, που έστειλε μήνυμα εν όψει του πέμπτου σετ, αφού ο Πολωνός πήρε το τέταρτο σετ με 6-1, σπάζοντας επίσης δύο φορές το σέρβις του αντιπάλου του και όλα έμοιαζαν εντελώς οριακά για το τελευταίο και κρίσιμο σετ.

Περιορίζοντας τα λάθη στο ελάχιστο, οι δύο παίκτες έφτασαν μέχρι το 5-5 και με το σέρβις να είναι στον Κόρντα. Ο Αμερικανός βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς ο Χούρκατς προηγήθηκε με 30-0 και 40-15, αλλά με τρομερή ψυχραιμία και εκμεταλλευόμενος την επιπολαιότητα του αντιπάλου του, ο Κόρντα κατάφερε να μείνει ζωντανός και να στείλει το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ.

Στη διαδικασία τα λάθη του Χούρκατς ήταν συνεχόμενα, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να φτάσει να προηγηθεί με 7-3, αλλά ακόμα δεν είχε τελειώσει τίποτα. Ο Πολωνός επέστρεψε με διπλό μίνι-μπρέικ στο 7-7 και μέχρι εκεί. Ο Κόρντα απέφυγε τα λάθη, τράβηξε σε μεγάλα ράλι τους πόντους, γεγονός που οδήγησε τον Χούρκατς σε λάθη και με το 10-7 έκλεισε ραντεβού για την επόμενη φάση.