Davis Cup: Ψυχάρα ο Θάνος, 2-0 η Ελλάδα
i

Αριστοτέλης Θάνος / © Intime

Davis Cup: Ψυχάρα ο Θάνος, 2-0 η Ελλάδα

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:21 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 04.02.2023

Ο Αριστοτέλης Θάνος πήρε τη νίκη με 7-6(4), 6-4 κόντρα στον Γκιγιέρμο Αντράντε και η Ελλάδα έκανε το 2-0 κόντρα στον Ισημερινό για το Davis Cup.

Πολύ κοντά στην άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup είναι η Εθνική ομάδα τένις. Ο Αριστοτέλης Θάνος, που αγωνίστηκε αντί του τραυματία Μιχάλη Περβολαράκη πέτυχε σπουδαία νίκη με 7-6(4), 6-4 απέναντι στον Γκιγιέρμο Αντράντε και η «γαλανόλευκη» έκανε το 2-0 κόντρα στον Ισημερινό.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Άλβαρο Γκιγιέν. Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή, με τα αδέρφια Τσιτσιπά να ανοίγουν το πρόγραμμα στο διπλό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν η Ελλάδα πάρει τη νίκη στο διπλό και κάνει το 3-0, τότε θα εξασφαλίσει και την άνοδο. Αν αυτό συμβεί, οι δύο ομάδες ενδέχεται να συμφωνήσουν να μην γίνουν οι άλλοι αγώνες στο μονό.

Ο Αντράντε έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα από νωρίς στο ματς. Ο τενίστας από το Εκουαδόρ κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο ξεκίνημα και κρατώντας το σερβίς του είχε σταθερά το προβάδισμα. Ο Θάνος άρχισε να κερδίζει αυτοπεποίθηση και μέσα από τον κόσμο οδηγώντας σε λάθη τον αντίπαλό του.  

Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Θάνος πήρε σημαντικό πλεονέκτημα, προηγήθηκε με 4-1 και έκλεισε το σετ μέσα σε αποθέωση. 

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε φουριόζος στο δεύτερος σετ. Ο Θάνος έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 4-0 και είχε το πάνω χέρι. Ο Έλληνας τενίστας είχε τις μπάλες στα χέρια του για τη νίκη, αλλά ο αντίπαλός του πήρε πίσω το ένα μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 5-4 με τον Θάνο να κλείνει τον αγώνα στο σερβίς του.