Έπος: Φέντερερ και Ναδάλ πήραν τα... βουνά για χάρη της Louis Vuitton

Έπος: Φέντερερ και Ναδάλ πήραν τα... βουνά για χάρη της Louis Vuitton

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:57 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 29.05.2024

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ τα... είπαν με φόντο τα βουνά της Ιταλίας.

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ πήραν τα... βουνά. Οι δύο παλιόφιλοι βρέθηκαν για χάρη της Louis Vuitton, ανακάλεσαν σπουδαίες στιγμές από την καριέρα του ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία μεταξύ τους.

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ πόζαραν στον φακό της Άνι Λίμποβιτς, που βρισκόταν πίσω από μυθικό κλικ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι σε διαφημιστικό της ίδιας εταιρείας. Ο Ισπανός τενίστας και ο Ελβετός βρέθηκαν στις Δολομιτικές Άλπεις στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ο Ναδάλ παραδέχθηκε ότι δεν αισθανόταν τα αυτιά του εξαιτίας του κρύου, αφού σύμφωνα με τον Ισπανό ο Φέντερερ ήταν συνηθισμένος όταν γεννημένος στην Ελβετία. Οι δυο τους έχουν εντυπωσιακή χημεία και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Φεντ επέλεξε να δώσει τον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας σε διπλό έχοντας παρτενέρ τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ναδάλ θυμήθηκε και την πρώτη τους συνάντηση, το 2003 μετά την κατάκτηση του Wimbledon από τον Φέντερερ. «Μου φάνηκε λίγο αλαζόνας», είπε γελώντας ο Ισπανός.

Για το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας τους, ο Ρότζερ Φέντερερ επέλεξε την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ναδάλ επέλεξε τα 14 Roland Garros που έχει στην τροπαιοθήκη του..

«Είχα μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου που βοηθάει πολύ καθώς και μεγάλη βοήθεια από την οικογένειά μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχα το πάθος να βελτιώνομαι συνέχεια και να βρίσκω νέους τρόπους να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Αυτό κάνει τη διαφορά», είπε ο Ισπανός για το μυστικό της καριέρας του.

«Ναι, κάτι που μπορείς να προσθέσεις στο παιχνίδι σου. Μπορεί να παίζεις πολύ καλά αλλά πάντα μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Είναι σημαντικό να περιβάλλεσαι από τους σωστούς ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου επέλεξα τους καλύτερους που με ενέπνευσαν και μου έδωσαν κίνητρο να φτάσω στην κορυφή», πρόσθεσε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Οι δύο τενίστες ρωτήθηκαν για το τι θα έλεγαν στον νεότερο εαυτό τους: «Θα του έλεγα να προπονείται με την κατάλληλη συμπεριφορά και πνεύμα. Να ακούει τους συνεργάτες του. Είναι σημαντικό να ακούς τους γύρω σου, ακόμα κι αν έχεις μεγάλες επιτυχίες».

«Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, προπονητές, γυμναστές, γονείς, φυσιοθεραπευτές, όλοι θέλουν το καλό σου. Όταν είσαι νέος δεν θες να τους ακούσεις γιατί αυτό που θέλεις να ακούσεις είναι ότι είσαι ο καλύτερος και ότι θα γίνεις Νο1 αλλά δεν είναι έτσι», είπε με τη σειρά του ο Ρότζερ Φέντερερ.