Ναδάλ για Τσιτσιπά: «Είναι χαζό αυτό που είπε»

Τσιτσιπάς και Ναδάλ

i

©Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ναδάλ για Τσιτσιπά: «Είναι χαζό αυτό που είπε»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:44 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 17.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιστεύει ότι ο Ράφα Ναδάλ είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στη Βαρκελώνη, όμως ο ίδιος ο Ισπανός δεν έχει την ίδια άποψη.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Barcelona Open για φέτος έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ράφα Ναδάλ στο τουρνουά, τονίζοντας πως είναι το φαβορί για την κατάκτησή του.

Η ερώτηση έγινε στον Ναδάλ, συνοδευόμενη από τα σχόλια του Στέφανου, με τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στο χώμα να δίνει μια αυθεντική και απάντηση

«Είναι ηλίθιο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Και εκείνος το γνωρίζει πως δεν είναι έτσι. Υποθέτω πως υπάρχει πολύς σεβασμός εξαιτίας των όσων έχω πετύχει εδώ, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν είμαι φαβορί για να κερδίσω αυτό το τουρνουά.

Απλά υπάρχει μια μεγάλη ιστορία πίσω μου που υπολογίζεται από τους αντιπάλους μου. Ίσως στον σημερινό αγώνα να ήμουν φαβορί, δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι αύριο δεν θα είμαι το φαβορί, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία. Αυτά είναι πράγματα για εσάς, που πρέπει να τα γράψετε, για μένα είναι απλά μια εμπειρία του να παίξω με έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Θα είναι ένα καλό τεστ για μένα, θα δούμε πως θα ανταποκριθώ».

Θυμίζουμε πως ο Ράφα έκανε ενθαρρυντική εμφάνιση κόντρα στον Φλάβιο Κομπόλι στην πρεμιέρα του στο Barcelona Open, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι έπαιξα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Μέχρι να τελειώσει η εβδομάδα δεν ξέρουμε, για μένα είναι σημαντικό να μην συμβεί τίποτα. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν θετικό, γιατί μου επιτρέπει να παίξω και αύριο. Κατά τ' άλλα δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου. Είμαι ρεαλιστής, δεν έχω παίξει πολύ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, οπότε θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην κάνω επικίνδυνα πράγματα. Το πως είμαι σήμερα και το πως θα είμαι σε μια εβδομάδα έχουν μεγάλη διαφορά. Σήμερα κέρδισα, αλλά αύριο θα αντιμετωπίσω έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος γι' αυτό».

Ερωτηθείς για το αν τον εξέπληξε το επίπεδό του, ο Ισπανός είπε: «Δεν ήταν έκπληξη για μένα, αν και πριν από 1,5 εβδομάδα σίγουρα δεν το περίμενα να είμαι εδώ. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα πάνε καλά τις τελευταίες 4 μέρες. Έκανα τον αγώνα που ήθελα να κάνω σήμερα, αλλά βοήθησε και ο αντίπαλός μου με τα λάθη του. Δεν ήταν έκπληξη το επίπεδό μου, ήταν ένα λογικό επίπεδο, που λίγο πολύ μπορώ να το ελέγχω. Ήταν ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, αύριο όμως θα χρειαστώ περισσότερα».