Φοβερή η Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του Περθ
i

Η Μαρία Σάκκαρη / © Robert Prange/Getty Images

Φοβερή η Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του Περθ

Sportal newsroom 06:50 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 03.01.2023

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε της Μέρτενς (2-0), με την Ελλάδα να συνεχίζει στο τουρνουά.

Στα νοκ άουτ του United Cup η Ελλάδα χάρη στην καταπληκτική Μαρία Σάκκαρη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τη νίκη απέναντι στη Μέρτενς και η Ελλάδα συνεχίζει στο τουρνουά, στο οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο την Κροατία ή τη Γαλλία.

Η Σάκκαρη μετέτρεψε σε… περίπατο την αναμέτρηση με την Ελίζ Μέρτενς επικρατώντας με 2-0 (6-1, 7-5 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) και έκανε το 2-1 για την χώρα μας στη σειρά.

Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό των ομίλων του Περθ (αύριο 4/1 το tie) όπου περιμένει Κροατία ή Γαλλία, με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν στο Σίδνεϋ.

Με εξαίρεση τα πρώτα δύο games, που η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αρκετά στο σερβίς, από εκεί και έπειτα κυριάρχησε στο ματς. Έχοντας συνολικά εφτά άσους. Η Σάκκαρη υπέπεσε σε μόλις τέσσερα λάθη στο πρώτο σετ (17 η Μέρτενς), ενώ είχε προβάδισμα με break στο 4-3 του δεύτερου σετ. Βρέθηκε να χάνει με 5-4 από την Βελγίδα στο δεύτερο σετ, ωστόσο ένα σερί 11 πόντων της χάρισε τη νίκη και την πρόκριση της χώρας μας.