Ήττα για τη Σάκκαρη από τη Μάρτιτς και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Λιντς
i

Μαρία Σάκκαρη / © Photo by Robert Prange/Getty Images

Ήττα για τη Σάκκαρη από τη Μάρτιτς και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Λιντς

Sportal newsroom 20:18 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 11.02.2023

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο7) δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πέτρα Μάρτιτς και ηττήθηκε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 4-6) στον ημιτελικό του Upper Austria Ladies Linz.

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Πέτρα Μάρτιτς (Νο34) για τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Λιντς. Η 32χρονη αθλήτρια πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 4-6) και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά στην Αυστρία. 

Η Σάκκαρη ξεκίνησε δυνατά και πήρε το πρώτο σετ της αναμέτρησης, ωστόσο η Μάρτιτς είχε τις απαντήσεις στα επόμενα δύο και έτσι το μεσημέρι της Κυριακής (12/2, 16:00) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ποτάποβα διεκδικώντας το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης.

Σάκκαρη και Μάρτιτς κράτησαν το σερβίς τους στα δύο πρώτα games, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η συγκέντρωση για τις δύο αθλήτριες έδωσε τη θέση της στη βιασύνη και ακολούθησαν πέντε χαμένα σερβίς εκατέρωθεν. Η Σάκκαρη βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για το break στο όγδοο game και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3. 

Το δεύτερο σετ ανήκε στη Μάρτιτς, που προηγήθηκε 4-0 με δύο γρήγορα break και παρά την αντίδραση της Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 6-3 για το 1-1 στα σετ. 

Στο τρίτο σετ έγινε μάχη μέχρι το 4-4, καθώς τόσο η Σάκκαρη όσο και η Μάρτιτς κράτησαν το σερβίς τους. Κάπου εκεί όμως η 32χρονη αθλήτρια από την Κροατία έκανε το break και στη συνέχεια πήρε το σετ με 6-4, μαζί και την πρόκριση στον τελικό.