Όταν ο 12χρονος Αλκαράθ ονειρευόταν το Wimbledon... (vid)

Όταν ο 12χρονος Αλκαράθ ονειρευόταν το Wimbledon... (vid)

Sportal newsroom 22:36 - 16.07.2023

Σε ηλικία 12 ετών ο Κάρλος Αλκαράθ έλεγε πως η κατάκτηση ενός Wimbledon ήταν το όνειρο του. Οκτώ χρόνια μετά η αποστολή εξετελέσθη...

Μέσα από έναν τελικό - όνειρο για τους θεατές, ο Κάρλος Αλκαράθ έφτασε στην πρώτη του κατάκτηση Wimbledon και έδειξε διατεθειμένος να γίνει ο νέος βασιλιάς του τένις. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να νικήσει με 3-2 σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4) τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία του τουρνουά για το σασπένς του.

Μόλις στα 20 του χρόνια ο Ισπανός έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον δεύτερο major τίτλο της καριέρας του και κρατώντας παράλληλα το Νο.1 του κόσμου. Μάλιστα, ο νεαρός τενίστας είδε και τις τσέπες του να... φουσκώνουν, αφού μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Σέρβου στον τελικό του Wimbledon, που διήρκησε 4 ώρες και 42 λεπτά, είναι κατά 2.739.959 ευρώ πλουσιότερος.

Με αφορμή την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ένα βίντεο του 12χρονου τότε Αλκαράθ έχει γίνει viral στο Twitter. Αυτό γιατί, στον εν λόγω βίντεο ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Ισπανό τενίστα, που τότε ήταν σε ηλικία 12 ετών, ποιο είναι το όνειρο του αν γίνει επαγγελματίας. Η απάντηση του; «Να κερδίσω το Rolland Garros και το Wimbledon».

Έπειτα από οκτώ χρόνια, κάτι που ήταν όνειρο για εκείνον έγινε πραγματικότητα, αφού κατέκτησε τον τίτλο του Wimbledon. Για να ολοκληρωθεί η αποστολή στο 100% μένει να σηκώσει και το τρόπαιο του Roland Garros. Κάτι το οποίο μοιάζει θέμα χρόνου, αφού όπως όλα δείχνουν η καριέρα του Ισπανού προμηνύεται λαμπρή...