Πέρασε το τεστ ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images

Πέρασε το τεστ ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:26 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 31.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» στα τρία σετ τον Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(4), 6-2 του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα και θα αγωνιστεί στη φάση των «32» του γαλλικού major για πέμπτη διαδοχική χρονιά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον νικητή του αγώνα Ντιέγκο Σβάρτσμαν - Νούνο Μπόργκες. Ο Έλληνας τενίστας πιέστηκε στο δεύτερο σετ, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ και πήρε τη νίκη μετά από δύο ώρες και 19 λεπτά αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φετινός φιναλίστ του Australian Open είχε μία διαφωνία με τη διαιτήτρια του αγώνα και αποδοκιμάστηκε από το κοινό στο δεύτερο σετ. 

Ο Τσιτσιπάς παρουσίασε αστάθειες στο σερβίς του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε με άνεση το σερβίς του. Ο Μπαένα ήταν με την πλάτη στον τοίχο (5-3) και δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει το πρώτο σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Μετά από τέσσερα διαδοχικά μπρέικ για τον Μπαένα και τον Τσιτσιπά, ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του για το 4-4 στο δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες δεν δυσκολεύθηκαν στη συνέχεια στο σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με μίνι μπρέικ με τον Μπαένα να «σπάει» το σερβίς του Τσιτσιπά για το 2-3. Ο Έλληνας τενίστας έκανε πάλι μίνι μπρέικ και έκλεισε το σετ στο σερβίς του Ισπανού τενίστα.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Έλληνας τενίστας έκανε δύο μπρέικ και τα πράγματα απλοποιήθηκαν με τον Τσιτσιπά να κλείνει με άνεση τον αγώνα.