Ο Κύργιος δηλώνει ενθουσιασμένος με την είσοδο των Σαουδαράβων στο τένις: «Επιτέλους, θα πληρωθούμε όσο αξίζουμε»

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Κύργιος δηλώνει ενθουσιασμένος με την είσοδο των Σαουδαράβων στο τένις: «Επιτέλους, θα πληρωθούμε όσο αξίζουμε»

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:17 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 27.06.2023

Ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο εισόδου Σαουδαράβων στον χώρο του τένις δηλώνει ο Νικ Κύργιος.

Ο Νικ Κύργιος πήρε θέση υπέρ της εισόδου Σαουδαράβων στον χώρο του τένις. Ξένο δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών ανέφερε επιχειρηματίες αναμένεται να ρίξουν «ζεστό» χρήμα στο σπορ.

Η επένδυση που αναμένεται να κάνουν αφορά δικαιώματα διοργανώσεων αλλά και εμπορικές συμφωνίες. Ήδη, πάντως, το ATP next gen, όπου λαμβάνουν μέρος τα μελλοντικά αστέρια του τένις, θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας και φιναλίστ του Wimbledon πέρσι, με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προοπτική των Σαουδαράβων στο τένις. «Επιτέλους. Αναγνωρίζουν την αξία του τένις. Θα πληρωθούμε αυτά που αξίζουμε», ανέφερε ο Κύργιος.

Τα σχόλια του Ελληνοαυστραλού τενίστα έρχονται λίγο καιρό μετά τη συνέντευξη του Αντρέα Γκοντενζί, προέδρου της ATP στους Financial Times, όπου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «θετικές» διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να σεβαστούν την ιστορία του αθλήματος και του προϊόντος. Πρέπει να διατηρηθεί κάτι που είναι ιερό, τους κανόνες του αθλήματος. Αυτό δεν είναι βιντεοπαιχνίδι, δεν είναι ταινία», σημείωσε σχετικά.

Η WTA έχει υπογράψει, πάντως, συμφωνία για επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο γυναικείο τουρ. Ακόμη, η ITF είναι κοντά σε συμφωνία για να μετακινηθούν οι τελικοί του Davis Cup στο Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ, προκειμένου να καταστεί κερδοφόρο το πρότζεκτ.

«Αυτό που είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε [σε άλλα αθλήματα] είναι ότι πρόκειται για επένδυση στην τρέχουσα δομή του παιχνιδιού και όχι για επένδυση σε μια εναλλακτική επιλογή. Αλλά όπως όλα στον κόσμο, υπάρχουν πάντα πολλές αλλαγές Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε τι συμβαίνει και να είστε κοντά σε αυτό», είχε δηλώσει σχετικά ο Κρεγκ Τάιλι, διευθυντής του Tennis Australia.