Η Μαρία Σάκκαρη «λύγισε» στο τάι μπρέικ κόντρα στην Ριμπάκινα

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Η Μαρία Σάκκαρη «λύγισε» στο τάι μπρέικ κόντρα στην Ριμπάκινα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:24 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 01.11.2023

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ κι έτσι έμεινε εκτός ημιτελικών στο WTA Finals.

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε! 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Ριμπάκινα με 1-2 (0-6, 7-6 (4), 6-7 (2)) και γνώρισε τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά στο WTA Finals. Η 28χρονη πρωταθλήτρια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μπήκε πολύ άσχημα κι έχασε το πρώτο γκέιμ χωρίς να πάρει σετ. Η συνέχεια, όμως, ήταν τελείως διαφορετική και η Σάκκαρη άγγιξε μια μεγάλη ανατροπή. Στο δεύτερο σετ κατάφερε να επικρατήσει στο τάι μπρέικ, δείχνοντας έτσι αντίδραση. 

Στο τελευταίο και πιο κομβικό σετ η μάχη ανάμεσα στις δύο αθλήτριες ήταν μεγάλη. Η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 4-2, αλλά ισοφάρισε η Σάκκαρη και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ριμπάκινα ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγήθηκε με 6-0 και πήρε τη νίκη.

Το ματς

Οσον αφορά το παιχνίδι με την Έλενα Ριμπάκινα, η Μαρία Σάκκαρη υπέπεσε σε αρκετά λάθη στο πρώτο σετ, επιδιώκοντας να δύσκολα στην αντίπαλό της. Ωστόσο, έχασε πολλές φορές την τελική γραμμή και έκανε πιο εύκολη τη ζωή της αντιπάλου της. Η αθλήτρια από το Καζακστάν εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της 28χρονης Ελληνίδας κι έφτασε εύκολα στο 1-0 σετ με 6-0.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να βγάλει ορισμένα μεγάλα χτυπήματα που έψαχνε στο πρώτο σετ και δεν τα έβρισκε, κράτησε το σερβίς της, έσβησε τρία break points και έτσι οι δύο τενίστριες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, η αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας έκανε πρώτη το mini break, με τη Σάκκαρη όμως να το παίρνει γρήγορα πίσω. Η Ριμπάκινα έκανε νέο mini break, αλλά έπειτα η Σάκκαρη έκανε το 7-6 (4) κι έκλεισε το δεύτερο σετ και έστειλε το ματς σε τρίτο.

Εχοντας την ψυχολογία με το μέρος της η 28χρονη Ελληνίδα επιχείρησε να κάνει το break στο πρώτο game, αλλά η Ριμπάκινα άντεξε και έσβησε τριπλό break point της Σάκκαρη. Τελικά, το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν εκείνο που έκανε τελικά το break στο έκτο game για να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 4-2. Ωστόσο, η Σάκκαρη απάντησε με το ίδιο νόμισμα κάνοντας break back. Σάκκαρη και Ριμπάκινα έφτασαν στο τάι μπρέικ μόνο που αυτή τη φορά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Έλενα Ριμπάκινα η οποία πήρε τη νίκη με 7-6 (2).

Πλέον μετά από αυτή την ήττα η Σάκκαρη δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην τετράδα, ενώ η επόμενη υποχρέωση για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι το παιχνίδι με την Τζέσικα Πεγκούλα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ολοκληρώνοντας έτσι τη φετινή χρονιά μέσα στο στο Top 10 για 3η διαδοχική χρονιά.