Η απονομή του τροπαίου στην Σάκκαρη (vid)

Η απονομή του τροπαίου στην Σάκκαρη (vid)

Sportal newsroom 09:06 - 24.09.2023

Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα. Δείτε την απονομή του τροπαίου στην κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 της Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε το 1000άρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα. Είναι ο δεύτερος τίτλος για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών και σημαντικότερος στην καριέρα της.

Θυμίζουμε ότι η Σάκκαρη είχε φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και στο Ραμπάτ το 2019. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα ανέβει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ βρίσκεται στο Νο.9 του race.

Στην απονομή η Μαρία Σάκκαρη φορούσε μία φανέλα της Εθνικής ομάδας του Μεξικό και ένα σομπρέρο.

Σάκκαρη: «Αφιερώνω τον τίτλο στον παππού μου»

Στον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πέρσι αφιέρωσε τον τίτλο που κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα η Μαρία Σάκκαρη. Η Δημήτρης Κανελλόπουλος, υπήρξε από τους πρωτοπόρους του τένις στην Ελλάδα και προπονητής της Αγγελικής Κανελλοπούλου, μητέρας της Μαρίας Σάκκαρη

«Μακάρι να μπορούσαν να είναι εδώ μαζί μου (σ.σ η οικογένειά της), αλλά παρακολουθούν και είναι πολύ περήφανοι για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον παππού μου που έφυγε από τη ζωή πέρσι και στη γιαγιά μου που παρακολουθεί. Δεν θέλω να ξεχάσω τον προπονητή μου, τον Τομ, που είναι μαζί μου τα τελευταία 5 χρόνια. Περιμέναμε πάνω από 4 χρόνια για τον 2ο τίτλο. Ακούσαμε τόσα πολλά άσχημα πράγματα, ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ τίτλο, ότι ήμουν Top 5 παίκτρια με μόνο έναν τίτλο... Όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολα για μένα να τα ξεπεράσω και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα εδώ αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη.