Η δοκιμασία της Σάκκαρη κόντρα στην Μπέγκου με φόντο τα ημιτελικά της Μαδρίτης

Μαρία Σάκκαρη

i

Μαρία Σάκκαρη ©Ιntime

Η δοκιμασία της Σάκκαρη κόντρα στην Μπέγκου με φόντο τα ημιτελικά της Μαδρίτης

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:02 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 02.05.2023

Η Μαρία Σάκκαρη θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου στα προημιτελικά της Μαδρίτης, μετά τη πρόκριση κόντρα στη Πάουλα Μπαντόσα (6-4, 6-4).

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου στην προημιτελική φάση του Madrid Open (2/5, 21:00). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προέρχεται από τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Πάουλα Μπαντόσα με 2-0 σετ. Για τις δύο παίκτριες αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν (1η σε χωμάτινη επιφάνεια) με την Σάκκαρη να προηγείται 2-1 με τις δύο νίκες να είναι στις τελευταίες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις και οι δύο στα τρία σετ.

Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. Η Σάκκαρη είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 6-7(4), 6-4 και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό εκείνου του τουρνουά όπου και ηττήθηκε με 5-7, 7-6(4), 7-5 από την Ανέτ Κόνταβεϊτ.

Οι δύο αθλήτριες θα μονομαχήσουν με την Σάκκαρη να έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της Μαδρίτης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Θυμίζουμε, στην χθεσινή αναμέτρηση η 27χρονη τενίστρια πήρε την πρόκριση, καθώς επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Πάουλα Μπαντόσα και «σφράγισε» το εισιτήριο. 

Η Σάκκαρη έσωσε δύο μπρέικ πόιντ της Μπαντόσα στο τέταρτο γκέιμ του πρώτου σετ για το 2-2. Στη συνέχεια, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρήκε μπρέικ για το 4-3 και σέρβιρε με επιτυχία «εξαργυρώνοντας» το πλεονέκτημά της. Η Ισπανίδα απείλησε με μπρέικ τη Σάκκαρη αλλά η 27χρονη Ελληνίδα έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά αφού έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του σετ αφού οι τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους με την Ελληνίδα να φτάνει στη νίκη μετά από μία ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Tags: