Μαρία Σάκκαρη: «Η στήριξη μετά το ξέσπασμά μου ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που ένιωσα στην καριέρα μου»

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Μαρία Σάκκαρη: «Η στήριξη μετά το ξέσπασμά μου ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που ένιωσα στην καριέρα μου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:19 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 12.09.2023

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τα χιλιάδες μηνύματα και την στήριξη που δέχτηκε, έπειτα από το ξέσπασμά της στο US Open.

Πριν μερικές μέρες, η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό της από το US Open και δεν κατάφερε να συγκρατήσει την απογοήτευσή της. Συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από το νούμερο 71 του ταμπλό Ρεμπέκα Μασάροβα, με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη λήξη του αγώνα ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ παράλληλα ήταν πολύ σκληρή με τον εαυτό της. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα στην αγωνιστική σεζόν.

«Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Eurosport και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πιο κάτω από το μηδέν, είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, με πονάει πάρα πολύ και εντάξει είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω όλο αυτό αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επίπονο. 

Η νέα χρονιά μου ακούγεται κάτι πολύ μακρινό. Το θέμα είναι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, από αύριο κιόλας. Το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα και να βάλω το μυαλό μου και τη σκέψη μου σε μια σειρά είναι ένα σενάριο. Νιώθω ότι έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, έχω ντροπιάσει τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή εκείνο το ξέσπασμά της, σε νέες της δηλώσεις η Σάκκαρη σχολίασε την ατελείωτη στήριξη που δέχτηκε. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο της αγώνα, στο San Diego Open, τόνισε πως είναι πραγματικά ευγνώμων για όλα τα μηνύματα που δέχτηκε κι όχι μόνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Δεν ήξερα πως [η συνέντευξη τύπου στο US Open] καταγραφόταν. Δεν ήξερα πως θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα όσο έγινε, ειδικά πίσω στην Ελλάδα. Η ποσότητα των μηνυμάτων, της αγάπης και της στήριξης από ανθρώπους από την πατρίδα και από πολλούς συναδέλφους, ήταν πολύ ωραία. Είμαι ευγνώμων που έχω ανθρώπους στο τουρ που με στηρίζουν με αυτό τον τρόπο. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αποφάσισα να συνεχίσω. Μου έδωσαν πολλή δύναμη. Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που ένιωσα στην καριέρα μου».