Οριστικά εκτός WTA Finals η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Οριστικά εκτός WTA Finals η Σάκκαρη

Οριστικοποιήθηκαν οι τενίστριες που θα λάβουν μέρος στο WTA Finals του Κανκούν χωρίς τη Μαρία Σάκκαρη. Ποια είναι η μοναδική ελπίδα της Ελληνίδας.

Δεν θα αγωνιστεί στο φετινό WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποκλείστηκε από την Γκοφ στα προημιτελικά του τουρνουά του Πεκίνου. Λίγο αργότερα, η Σαμσόνοβα πήρε τη νίκη κόντρα στην Οσταπένκο, οριστικοποιώντας τη λίστα των οκτώ τενιστριών που θα λάβουν μέρος στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

Οι Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Ονς Ζαμπέρ και Καρολίνα Μούχοβα είναι οι τρεις τελευταίες τενίστριες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Κανκούν. Θυμίζουμε ότι στο WTA Finals λαμβάνουν μέρος οι οκτώ τενίστριες με την καλύτερη βαθμολογία της σεζόν.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στην ένατη θέση. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών έχει ελπίδες να αγωνιστεί στη διοργάνωση ως επιλαχούσα, αν κάποια αθλήτρια δεν μπορέσει να λάβει μέρος. Σε διαφορετική περίπτωση, η Μαρία Σάκκαρη θα ολοκληρώσει τη σεζόν της στο τουρνουά της πόλης Σενζού.

Η σεζόν της Σάκκαρη, πάντως, εξελίχθηκε σε roller coaster. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open, γεγονός που την έφερε προ κρίσιμων αποφάσεων αφού είχε πει ότι ενδεχομένως να ολοκλήρωνε πρόωρα τη σεζόν της. Λίγες εβδομάδες αργότερα, κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στη Γουαδαλαχάρα.

«Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, το να είμαι χαρούμενη και να χαμογελάω στο κορτ με κάνει να παίζω καλά. Απολαμβάνω τον χρόνο μου στο γήπεδο. Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία από πίσω για να βγει αυτό στο court, αλλά νιώθω πως όσο πιο χαρούμενη και χαμογελαστή είμαι στο court, τόσο καλύτερα θα παίζω. Αγαπώ την Ιαπωνία και ήθελα πολύ να παίξω καλά εδώ, πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής», είπε η Σάκκαρη στις δηλώσεις μετά τη νίκη της επί της Γκαρσιά στη νίκη της την προηγούμενη εβδομάδα στα προημιτελικά του Τόκιο.