Τι όνειρο είδες κόουτς; Αλήθεια…

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

Ντιέγκο Μαρτίνεθ/©Intime

Τι όνειρο είδες κόουτς; Αλήθεια…

Διονύσης Βερβελές 09:28 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 06.10.2023

Ο Διονύσης Βερβελές εκτιμά ότι το 0-2 έγινε 2-2 στην Σερβία, με την ευγενική χορηγία του προπονητή του…

Έχω ζήσει αρκετά δύσκολα βράδια με τον Ολυμπιακό, ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη. Αυτό που έγινε στη Σερβία, όμως, αποτελεί ένα πισωγύρισμα, όσον αφορά στον άνθρωπο που έχει ως τώρα πιστωθεί την εικόνα και την πορεία στο πρωτάθλημα. Γιατί στην Ευρώπη, το ταμείο αυτή τη στιγμή είναι μείον. Από την πρώτη ημέρα, έχω στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Έχει δώσει πολλά στην ομάδα, δεν του ήταν καθόλου εύκολο που έχει κάνει.

Πήρε μια ομάδα με αρκετούς παίκτες να φεύγουν, έγιναν πόσες μεταγραφές, η ομάδα κατάφερε να είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και χτίζοντας μάλιστα διαφορά. Το χθεσινοβραδυνό, στην Μπάτσκα Τόπολα, ήταν πισωγύρισμα γιατί του ξανασυνέβη. Και αυτή τη φορά, τον τιμώρησε το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Με την ΑΕΚ, πήρε μια απόφαση να κάνει νωρίς τις αλλαγές του. Αποδεκτό. Ακολουθούσε ένα ματς με την Φράιμπουργκ, που ήθελε να το «χτυπήσει». Δεν το κατάφερε, πληρώνοντας λάθη. Ένα λάθος Φρέιρε-Πασχαλάκη, ένα πέναλτι του Ρέτσου, μια αδράνεια της άμυνας με έντεκα παίκτες μέσα στην περιοχή!

Και σε εκείνο το ματς με την Φράιμπουργκ, πάλι οι αλλαγές, περισσότερο αποσυντόνισαν την ομάδα, παρά κατάφεραν να της δώσουν πράγματα. Ο Μαρτίνεθ την… πάτησε κι εκεί. 

Στη Σερβία, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Η ομάδα του να πάρει τη νίκη και να μπει σε άλλη διαδικασία στον πρώτο όμιλο. Η τρίτη θέση θα έδειχνε πολύ πιο κοντά, σχεδόν εξασφαλισμένη. Κάνεις το 0-2. Φτιάχνει ο Ποντένσε, σκοράρει ο Μασούρας. Μετά, σκοράρει ο Ποντένσε. Θες μπροστά σου ένα μισάωρο. Έχεις κάνει καλή δουλειά, δεν έχεις απειληθεί ιδιαίτερα. Μάταια, όμως. Ο Μαρτίνεθ βλέπει… όνειρο, λες και την Κυριακή είχε το ντέρμπι των αιωνίων και όχι στις 22 Οκτώβρη! Να πεις ότι ήθελε να ξεκουράσει τους παίκτες του γι’ αυτό το ματς, να το αποδεχθώ. Βγάζεις τους δύο σκόρερ σου. Πας να παίξεις με ματς στο 0-2, με Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί μπροστά! Το λόγο δεν μπόρεσα να τον καταλάβω. Κι επειδή η μπάλα όταν την προκαλείς σε τιμωρεί, ο Μαρτίνεθ είδε και τον Ντόι να αποβάλλεται. Κι εκεί, χάθηκε το… μέτρο. 

Αποσύρθηκε ο Φορτούνης, παίκτης να κρατήσει μπάλα δεν υπήρχε και μοιραία, έπαθε τη ζημιά. Με γκολ στο τέλος, ως χαριστική βολή. Ο Ροντινέι κάλυψε τον παίκτη της Μπάτσκα Τόπολα κι έτσι έγινε η στραβή. 2-2, δύο πεταμένοι βαθμοί και ο Ολυμπιακός να γυρίσει με τα κεφάλια κάτω στη βάση του. Αν ο Μαρτίνεθ βάλει το ματς σε επανάληψη να το δει, ένα ουίσκι δίπλα του και σημειώσεις για τα λάθη, είμαι σίγουρος πως θα χρεώσει στον εαυτό του μεγάλες αστοχίες. Ναι, σήκωσαν κουβέντα αλλαγές του σε ματς νωρίτερα, αλλά εδώ, είχαν κόστος. Γιατί δηλαδή η βαθμολογία να μην λέει Γουέστ Χαμ 6, Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ 3, Μπάτσκα Τόπολα 0. Και φέρε μετά εδώ τους Άγγλους, να παίξεις τα ρέστα σου… Τώρα, θα παίζεις με τη… θηλιά στο λαιμό, με την ελπίδα ότι οι Σέρβοι δεν θα μαζέψουν πόντους αλλού και να τους «καθαρίσεις». 

Αυτό που με προβλημάτισε πραγματικά, ήταν πως γίνεται σε ένα ματς του 57’ να μπλέξεις τόσο πολύ το μυαλό σου, να κάνεις τόσα λάθη. Καλά η ιστορία μετά πήγε και στους παίκτες, ταξίδεψε το μυαλό για τα καλά. Σκορ πήγαινες να κρατήσεις, να πάρεις μπάλα, να ανέβεις και ο Σολμπάκεν πίστευε πως θα σκοράρει πίσω από τη σέντρα. Το δε χειρότερο, είναι η κουβέντα για την άμυνα. Ο Φρέιρε είναι εκτός με τραυματισμό. Ο Ντόι αποβλήθηκε, ο Πορόζο δείχνει ανέτοιμος να ανταποκριθεί. Ο Ρέτσος με ή χωρίς τα λάθη του μοιάζει ο πιο βασικός αυτή τη στιγμή, αλλά θα σηκωθεί κουβέντα για τα καλά για τον Ιανουάριο. 

Κάτι ακόμη… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μαρτίνεθ αρνείται να παίξει με τρία χάφ. Έστω για κάποιο διάστημα του αγώνα. Κουράζεται ο Καμαρά, τρέχει ο Έσε, γιατί να μην βάλεις εκεί π.χ. Αλεξανδρόπουλο και να μαζέψεις μέτρα; Σαν να είναι ορκισμένος να μην το κάνει αυτό. Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι μία νέα ομάδα και θέλει στήριξη. Θέλει και λογική, όμως. Κι αυτός που πατάει καλά, ο προπονητής του, είναι ο πρώτος που πρέπει να το κάνει. Δυστυχώς, όμως, σε ματς που «καίνε» για την ώρα, εμφανίζει θεματάκια. Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πως έκανε αυτή τη διαχείριση, ένα ματς που αν έβαζες λεφτά πιο εύκολα θα πόνταρες να γίνει το 0-3. Μάταια, όμως, είδαμε τον… εφιάλτη του παρελθόντος, από το 0-2, να γίνεται 2-2.

Ο Ποντένσε δεν μπορούσε να παίξει και άμυνα...  | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

23:59 - 05.10.2023

Ο Ποντένσε δεν μπορούσε να παίξει και άμυνα... | Sportal EXPLAINER

Μετά τη Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του στην άμυνα και κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Ο Ποντένσε «χόρευε» στο χορτάρι της TSC Arena, όμως η ασίστ και το γκολ του Πορτογάλου σκόνταψαν στο λάθος του Ρέτσου, την αποβολή του Ντόι και την αφέλεια του Ροντινέι για το τελικό 2-2 στη Σερβία.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα δώρα, ο κόουτς είχε το χειρότερό του βράδυ από την ημέρα που ανέλαβε το σύλλογο και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει πολλά ζητήματα τώρα…

Tags: