Μεντβέντεφ σε Τζόκοβιτς: «Χαλάρωσε λίγο...»

Ντανίλ Μεντβέντεφ

i

© Intime

Μεντβέντεφ σε Τζόκοβιτς: «Χαλάρωσε λίγο...»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:16 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 11.09.2023

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ σχολίασε με χιούμορ την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open, ωστόσο δεν παρέλειψε να δείξει τον σεβασμό του για την κλάση του Σέρβου τενίστα.

Ο επιβλητικός Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 6-3, 7-6(5), 6-3 του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό και κατέκτησε το φετινό US Open, φτάνοντας τους 24 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του. Ο Σέρβος τενίστας έβαλε και πάλι το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του τένις, ενώ παράλληλα επέστρεψε στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά από σχεδόν τρεις μήνες και τις 19 Ιουνίου, με τον Κάρλος Αλκαράθ να πέφτει στο Νο2.

Μετά τη λήξη του τελικού, ο ηττημένος της βραδιάς Ντανίλ Μεντβέντεφ κλήθηκε να σχολιάσει την αστείρευτη κλάση του Νόλε, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε με χιούμορ και σεβασμό την ήττα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ:

«Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να ρωτήσω τον Τζόκοβιτς γιατί παραμένει ακόμη εδώ (σ.σ. γέλια). Ελπίζω να υπάρξει και άλλος τελικός, ελπίζω να ηρεμήσεις να χαλαρώσεις λίγο, έχει σηκώσει 24 grand slam τίτλους, εγώ έχω 20 τίτλους αλλά ο Νόλε έχει 24 grand slam! Είναι περίεργο γιατί δεν πέφτουν την ίδια ημέρα, όμως η επέτειός μας με την σύζυγό μου είναι Κυριακή, οπότε προσπάθησα να βρω κίνητρο. 

Κάποιες φορές είναι πιο εύκολα, κάποιες άλλες πιο δύσκολα σε αυτό το ταξίδι, αλλά ευχαριστώ όλους όσους είναι μαζί μου. Εγώ προσωπικά το θεωρώ απίστευτο το ότι κέρδισα τον Νόβακ σε τελικό grand slam, έχω παίξει απέναντι στον Ράφα και τον Νόβακ τέσσερις τελικούς και έχω κερδίσει τον έναν. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί μου στο ξεκίνημα της καριέρας μου και αυτό με εντυπωσίασε και παραμένει ο ίδιος, όσους τίτλους και να κατακτήσει παραμένει ο ίδιος άνθρωπος και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Το ξέσπασμα και τα δάκρυα του Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του US Open (vids)

Αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, ο Νόλε δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μέσα στο κορτ γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο Arthur Ashe Stadium.

Αργότερα, πήρε αγκαλιά την κόρη του που βρισκόταν στο κάτω μέρος της εξέδρας κι εν συνεχεία ανέβηκε με τη βοήθεια των ανθρώπων ασφαλείας στο box του και πανηγύρισε έντονα την κατάκτηση του τίτλου.