Μπόρις Μπέκερ: «Στη φυλακή προσπάθησαν να με σκοτώσουν»
i

Μπέκερ / screenshot via Twitter

Μπόρις Μπέκερ: «Στη φυλακή προσπάθησαν να με σκοτώσουν»

Δημήτρης Χούπης 22:28 - 24.12.2022

Στην δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στη φυλακή αναφέρθηκε ο Γερμανός πρώην τενίστας, Μπόρις Μπέκερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό σταθμό «Sat 1» ο πρώην τενίστας, Μπόρις Μπέκερ, μίλησε για την εμπειρία που είχε από τη φυλακή. Ο Γερμανός είχε καταδικαστεί σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης, καθώς είχε κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Λόγω της καλής διαγωγής του ο 55χρονος απελάθηκε από την Αγγλία, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό στη Γερμανία. Λίγες μέρες μετά από αυτή την απόφαση αυτή λοιπόν, ο έξι φορές νικητής grand slam μίλησε για το βίωμα του στη φυλακή.

«Η φυλακή έκανε καλό στην υγεία μου. Είχαν αλκοόλ, αλλά δεν ήπια καθόλου», ανέφερε αρχικά. 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την προσπάθεια ενός συγκρατούμενού του να τον σκοτώσει: «Το βασικό που έπρεπε να μην κάνεις ήταν να μην κοιτάξεις περίεργα κάποιον άλλο κρατούμενο. Μια φορά υπήρξε ένας κρατούμενος που ήθελε να με σκοτώσει τον περασμένο Οκτώβριο. Προσπάθησε να μου επιτεθεί και μου είπε όλα τα άλλα πράγματα που ήθελε να μου κάνει. Όταν ζήτησα βοήθεια ήρθαν άλλοι κρατούμενοι και με βοήθησαν. Οι φύλακες ήρθαν αργά».

Μιλώντας για το τι συγκράτησε από την εμπειρία αυτή ανέφερε: «Νομίζω πως ανακάλυψα ξανά τον άνθρωπο μέσα μου, τον άνθρωπο που ήμουν μία μέρα. Πήρα ένα σκληρό μάθημα. Ένα επίσης πολύ ακριβό και επίπονο μάθημα. Φυσικά όλα όσα συνέβησαν με δίδαξαν κάτι σημαντικό και άξιζε το κόπο: πως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν για καλό. Μετά τους πρώτους μήνες μεταφέρθηκα σε άλλη πτέρυγα. Εκεί δούλεψα σαν προπονητής και είχαν την ευκαιρία να διδαχθώ μαθηματικά, αγγλικά ακόμα και ελληνική φιλοσοφία».