Νόβακ Τζόκοβιτς: Επιστρέφει στο USA Open μετά από την άρση των περιορισμών για την είσοδο στη χώρα

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Νόβακ Τζόκοβιτς: Επιστρέφει στο USA Open μετά από την άρση των περιορισμών για την είσοδο στη χώρα

Σωτήρης Κωσταβάρας 08:19 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 02.05.2023

Επιστρέφει στο USA Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από την απουσία του την περασμένη χρονιά.

Η αλλαγή πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε σχέση με τους ταξιδιώτες, που επισκέπτονται τη χώρα ανοίγει τον δρόμο στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης προκειμένου να συμμετάσχει ξανά στο τουρνουά. Ο κάτοχος 22 τουρνουά Grand Slam δεν έχει εμβολιαστεί χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει ακόμα ένα την προηγούμενη χρονιά

Ο Τζόκοβιτς δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο masters του "Sunshine double" στο Μαϊάμι και το Indian Wells, αλλά από τις 12 του μήνα τα δεδομένα αλλάζουν. Η ανακοίνωση που βγήκε από τον Λευκό Οίκο αναφέρει πως:

Σήμερα ανακοινώνουμε την άρση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες η οποία θα μπει σε εφαρμογή στο τέλος της 11ης Μαϊου.

Ο Τζόκοβιτς είχε κάνει αίτηση για άδεια να μπει στη χώρα τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να αγωνιστεί στο Indian Wells, αλλά απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Κατέκτησε το Αυστραλιανό Open τον περασμένο Ιανουάριο, ένα χρόνο αφότου απελάθηκε από τη χώρα, την παραμονή της έναρξης του τουρνουά για τον ίδιο λόγο.

Αυτή την περίοδο, ο Σέρβος πρωταθλητής είναι τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στο Open της Μαδρίτης, αλλά θα είναι έτοιμος στα τέλη του μήνα για το Ρολάν Γκαρός, όπου θα διεκδικήσει το 23ο major της καριέρας του. 

Ο 35χρονος έχει κατακτήσει τρεις φορές το USA Open, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Tags: