Σάλος με τον πατέρα του Τζόκοβιτς - Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν
i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © φωτογραφία αρχείου Intime

Σάλος με τον πατέρα του Τζόκοβιτς - Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν

Sportal newsroom 12:17 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 26.01.2023

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς προκαλεί προβλήματα στον τενίστα με τις πράξεις του στο Australian Open.

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς να ποζάρει με υποστηρικτές του Πούτιν. Ο Σρένταν Τζόκοβιτς βρίσκεται στη Μελβούρνη για να στηρίξει τον γιο του αλλά η παρουσία του συζητιέται έντονα.

Ο Νόλε προκρίθηκε με σχετική άνεση στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά οι πράξεις του πατέρα του επισκιάζουν τα πάντα. Σε βίντεο που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, φαίνεται ο πατέρας του Σέρβου τενίστα να ποζάρει δίπλα σε Ρώσους εθνικιστές, υποστηρικτές του Πούτιν. Οι Ρώσοι κρατούσαν σημαία της πατρίδας του με το πρόσωπο του προέδρου της χώρας. 

Τέσσερις από αυτούς αποβλήθηκαν από τις εγκαταστάσεις του Melbourne Park. Ο Σρένταν Τζόκοβιτς πόζαρε δίπλα σε έναν Ρώσο που φορούσε το «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία. Ακούγεται, μάλιστα, να φωνάζει: Δόξα στους Ρώσους».

Το θέμα έχει δημιουργήσει τεράστιο σάλο στο Australian Open. Η ομοσπονδία της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των σημαιών με το πρόσωπο του Πούτιν.

«Μια μικρή ομάδα ανθρώπων έφερε ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησε τους φρουρούς ασφαλείας μετά από έναν αγώνα το βράδυ της Τετάρτης και εκδιώχθηκαν. Οι παίκτες και οι ομάδες τους έχουν ενημερωθεί για την πολιτική της διοργάνωσης σχετικά με τις σημαίες και τα σύμβολα και για την αποφυγή οποιασδήποτε κατάστασης που μπορεί να προκαλέσουν. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες ασφαλείας και την επιβολή του νόμου», αναφέρεται σχετικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σρένταν Τζόκοβιτς είχε ξεσηκωθεί και κατά της απόφασης για την απέλαση του γιου του στην περσινή διοργάνωση του Australian Open. Η βίζα του κορυφαίου Σέρβου τενίστα δεν είχε γίνει δεκτή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη χώρα λίγο πριν την πρεμιέρα του τουρνουά. Του είχε χορηγηθεί ειδική ιατρική άδεια αφού δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και τότε δεν επιτρεπόταν στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες να εισέρχονται στη χώρα. 

Τότε, ο πατέρας του τενίστα είχε καλέσει τον κόσμο της Σερβίας να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, την υπόθεση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού».