Ο Τζόκοβιτς έδωσε μια ανθοδέσμη με αφιέρωση στη ρεπόρτερ του Eurosport (vid)
i

Νόβακ Τζόκοβιτς και Μπάρμπαρα Στσετ/ Screenshot

Ο Τζόκοβιτς έδωσε μια ανθοδέσμη με αφιέρωση στη ρεπόρτερ του Eurosport (vid)

Πάνος Μαλακτάρης • 18:51 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

O Nόβακ Τζόκοβιτς έδειξε να αφήνει πίσω του την άτυπη κόντρα του με το κανάλι με μια κίνηση αβροφροσύνης προς την Μπαρμπαρα Στσετ

Δύο ερωτήματα εγείρονται σε όσους διαβάζουν τον τίτλο: ποιά κόντρα είχε ο Σέρβος με το Eurosport, καθώς και ποιά είναι η Μπάρμπαρα Στσετ. Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Αρχικά σήμερα, ο Νόλε επικράτησε εύκολα του Αντρέι Ρούμπλεφ (6-1, 6-2, 6-4) παίρνοντας την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Australian Open. Στη συνέχεια απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις της ρεπόρτερ του eurosport, Μπάρμπαρα Στσετ, η οποία είναι μια Αυστριακή πρώην τενίστρια, η οποία είχε φτάσει ως και το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης. 

H όμορφη κίνηση του Τζόκοβιτς που συγκίνησε την μητέρα του (vid)
AUSTRALIAN OPEN

15:24 - 25.01.2023

H όμορφη κίνηση του Τζόκοβιτς που συγκίνησε την μητέρα του (vid)

O Nόβακ Τζόκοβιτς μετά το φινάλε του ματς με τον Ρούμπλεφ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, τραγούδησε το «Happy Birthday» στη μητέρα του, η οποία βρισκόταν στην κερκίδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

«Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου», είπε αρχικά ο Σέρβος, «που μου έδωσαν μεγάλη ελευθερία όταν ήμουν μικρός. Μου επέτρεψαν να ονειρεύομαι. Είχα παράλληλα την ψυχολογία και την πρόθεση να φτάσω στην κορυφή αυτού του κορυφαίου αθλήματος. Είμαι ευγνώμων αλλά δε μπορώ να κοιτάζω πολύ πίσω διότι ακόμα έχω πράγματα να περιμένω με πολλή ανυπομονησία». Η Στσετ τον ρώτησε αστειευόμενη για συμβουλές μιας και συμμετέχει στο παράλληλο τουρνουά που διοργανώνεται για παίκτες και παίκτριες που έχουν αποσυρθεί. 

Ο Νόλε τότε αφού της έδωσε μερικές σύντομες συμβουλές, της προσέφερε και ένα μπουκέτο λουλούδια. Τα πήρε από έναν φίλαθλο, ωστόσο πρόλαβε στα γρήγορα και της έγραψε και μια μικρή αφιέρωση. Και οι δύο γέλασαν μπροστά στην κάμερα, με μια κίνηση που έδειξε ότι δεν κρατά κακία προς το κανάλι. Τι είχε όμως οδηγήσει σε αυτή την ψυχρότητα;

Στη διάρκεια του πρώτου γύρου του Αυστραλιανού όπεν, φάνηκε να αγνοεί την υπόδειξη του διαιτητή και να πηγαίνει σχετικά αυτοβούλως σε ένα σύντομο toilet break. Tο eurosport τότε το είχε σχολιάσει αρκετά δεικτικά, λέγοντας πως ο Τζόκοβιτς είχε χρησιμοποιήσει ουσιαστικά την αίγλη που κουβαλάει το όνομά του για να αγνοήσει τον διαιτητή χωρίς να τιμωρηθεί για αυτό. Ενοχλημένος ο Νόλε είχε δηλώσει: «Αποτελώ εύκολο στόχο για μερικούς ώστε να με παρουσιάζουν ως τον κακό της υπόθεσης. Έτσι με παρουσιάζουν, αλλά δε θα ανεχθώ την αδικία».   

Ενώ συνέχισε: «Είχε γίνει και πριν 6 μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό, δεν θυμάμαι ακριβώς τι. Είχα επίσης πει πως δε σκοπεύω να κάνω ξανά δηλώσεις στο eurosport, ωστόσο μετά μου είχαν ζητήσει συγγνώμη και θεώρησα το θέμα λήξαν. Αγαπώ το eurosport, αγαπώ τα σπορ γενικά, θυμάμαι να βλέπω σκι στο eurosport όλη μου τη ζωή, αλλά τέτοια ζητήματα...»

Με τη σημερινή του στάση έδειξε την καλή διάθεση στην οποία σίγουρα βρίσκεται, καθώς και ότι δεν προσωποποιεί μια άτυχη (ίσως και λίγο άδικη) κατάσταση η οποία είχε συμβεί στο παρελθόν. Τέλος να θυμίσουμε ότι τελευταίο εμπόδιο για τον Νόλε πριν τον μεγάλο τελικό, αποτελεί ο Αμερικανός Τόμι Πολ.