Χαμός με Ουκρανία και τον πατέρα του Τζόκοβιτς - Θα είναι στον τελικό;
i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © Photo by Clive Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Χαμός με Ουκρανία και τον πατέρα του Τζόκοβιτς - Θα είναι στον τελικό;

Sportal newsroom 20:42 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 28.01.2023

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας ζήτησε από το Australian Open να αφαιρεθεί η διαπίστευση του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στη Μελβούρνη με τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σρένταν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν κατά τη διάρκεια του αγώνα του γιου του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για τα προημιτελικά του Australian Open.

Ο Σρένταν Τζόκοβιτς πόζαρε δίπλα σε έναν Ρώσο που φορούσε το «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία. Ακούγεται, μάλιστα, να φωνάζει: «Δόξα στους Ρώσους». Ο πατέρας του Σέρβου τενίστα δεν είχε πάει στον ημιτελικό του Νόλε με αντίπαλο τον Τομι Πολ. «Είμαι εδώ για να υποστηρίξω μόνο τον γιο μου. Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω τέτοιους τίτλους ή αναστάτωση. Επέλεξα να παρακολουθήσω από το σπίτι», είπε ο Σρένταν Τζόκοβιτς.

Αποθέωσε Τσιτσιπά ο Τζόκοβιτς: «Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια, έχει... ενδιαφέρον μαλλί» (vid)
AUSTRALIAN OPEN

14:06 - 27.01.2023

Αποθέωσε Τσιτσιπά ο Τζόκοβιτς: «Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια, έχει... ενδιαφέρον μαλλί» (vid)

Μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κλήθηκε να μιλήσει για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τονίζοντας την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Έλληνα τενίστα αλλά και το... ενδιαφέρον μαλλί του.

Το σίριαλ, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Καμπέρα ζήτησε από τους διοργανωτές να αποσύρουν τη διαπίστευση του Σρένταν Τζόκοβιτς.

«Θα πρέπει να του αφαιρεθεί η διαπίστευσή του. Εναπόκειται στον Νόβακ και την ομάδα του να αναλάβουν την ευθύνη και να το διευθετήσουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρεσβευτής Βασίλ Μιροσνίτσενκο.

Μένει να δούμε αν ο Σρένταν Τζόκοβιτς θα βρεθεί στον τελικό του γιου του με αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σρένταν Τζόκοβιτς είχε ξεσηκωθεί και κατά της απόφασης για την απέλαση του γιου του στην περσινή διοργάνωση του Australian Open. Τότε, ο πατέρας του τενίστα είχε καλέσει τον κόσμο της Σερβίας να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, την υπόθεση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού».