Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open
i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © Photo by Graham Denholm/Getty Images/Ideal Images

Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:05 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 27.01.2023

Έκλεισε το μεγάλο ραντεβού! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open.

Τον ρόλο του φαβορί απέναντι στον Τόμι Πολ επιβεβαίωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε με 7-5, 6-1, 6-2 του αντιπάλου και έκλεισε θέση για τον τελικό του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Νόλε θα διεκδικήσει την Κυριακή κόντρα στον Έλληνα τενίστα, τον δέκατο τίτλο του στη Μελβούρνη και 22ο Grand Slam συνολικά. Οι δυο τους, μάλιστα, θα μονομαχήσουν όχι μόνο για το τρόπαιο αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος υπερτερεί στο head to head κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν άλλες 12 φορές με τον Τζόκοβιτς να μετρά δέκα νίκες, οι εννιά εκ των οποίων διαδοχικές.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί και στον τελικό του Roland Garros το 2021. Ήταν η πρώτη παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά σε major τελικό. Ο Έλληνας τενίστας, μάλιστα, είχε προηγηθεί με 2-0 σετ στον τελικό του Παρισιού αλλά ο Νόλε έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε φουριόζος στον ημιτελικό, έκανε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-1. Στη συνέχεια, ο Σέρβος έμοιαζε να δυσκολεύεται πιάνοντας τον μηρό του χωρίς να καταφέρνει να βρει καλές επιστροφές με το forehand.

Ο Πολ αναθάρρησε, πήρε πίσω τα δύο μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5 με τον Σέρβο έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο. Ο Νόλε έκανε νέο μπρέικ για να κατακτήσει αυτό το σετ.

Το φινάλε του πρώτου σετ, έπαιξε ρόλο στη συνέχεια του αγώνα. Ο Τζόκοβιτς φάνηκε να ξεπερνάει τα όποια θέματα είχε με το σερβίς του, πάτησε γκάζι και πήρε με μεγάλη άνεση στη νίκη.