«Αυτό που έκανες δεν ήταν σωστό, αλλά μπράβο σου!» - Ο Τζόκοβιτς μάλωσε τον 20χρονο Λούκα Νάρντι μπροστά στην κάμερα με τη λήξη του αγώνα
i

©PrtScr

«Αυτό που έκανες δεν ήταν σωστό, αλλά μπράβο σου!» - Ο Τζόκοβιτς μάλωσε τον 20χρονο Λούκα Νάρντι μπροστά στην κάμερα με τη λήξη του αγώνα

Στέλιος Βαρδάκης 10:22 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 12.03.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκε από τον Λούκα Νάρντι στον τρίτο γύρο του Indian Wells, ωστόσο φαίνεται να τον «μάλωσε» μετά το τέλος του ματς μπροστά στη κάμερα, για μια συγκεκριμένη φάση στο 2ο σετ όπου ο νεαρός Ιταλός έκανε break.

Τεράστια έκπληξη σημειώθηκε στο Indian Wells με τον Λούκα Νάρντι (νούμερο 123 της παγκόσμιας κατάταξης) να αποκλείει τον Νόβακ Τζόκοβιτς από τον τρίτο γύρο του τουρνουά με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3). Ο Ιταλός τενίστας προκρίθηκε στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του ματς και τη στιγμή που οι δύο παίκτες κάνουν χειραψία, ο Τζόκοβιτς συγχαίρει τον 20χρονο για τη νίκη του, ωστόσο στάθηκε και σε ένα γεγονός στο 2ο σετ λέγοντάς του, καθώς πλησίαζε η κάμερα, «non era giusto, però bravo». Δηλαδή, «Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες, αλλά μπράβο».

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τενίστας αναφερόταν σε μία φάση που έλαβε χώρα στο 2ο σετ. Ο «Νόλε» προηγούνταν 2-0 σε εκείνο το σετ και σέρβιρε στο 3ο γκέιμ. Σε ένα από τα σερβίς του Τζόκοβιτς, ο Νάρντι νόμιζε ότι το μπαλάκι κατέληξε άουτ και απλά επέστρεψε χαλαρά την μπάλα σαν να σταμάτησε το παιχνίδι.

Όμως, ποτέ δεν υπήρξε κλήση για άουτ και ο πόντος έμεινε ζωντανός, με τον Νόβακ να μπερδεύεται και να μην κυνηγάει τη μπάλα. Αποτέλεσμα, ήταν να χάσει τον πόντο και το γκέιμ, αφού ο Νάρντι εκείνη τη στιγμή είχε break point.

Μάλιστα, ο Τζόκοβιτς διαφώνησε με τον διαιτητή για τον συγκεκριμένο πόντο, με τον οποίο είχε και ένα διάλογο λέγοντάς του ότι ο αντίπαλός του σταμάτησε και τον μπέρδεψε. Δεν μπορούσε όμως, να κάνει κάτι ο διαιτητής γι' αυτό, οπότε ο πόντος μέτρησε κανονικά.

Παρά αυτό το γεγονός, ο Τζόκοβιτς κέρδισε τελικά το 2ο σετ και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Αλλά στο 3ο δεν ήταν ανάλογα καλή η προσπάθειά του αφού το έχασε με 6-3 και ο Νάρντι πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Στον επόμενο γύρο θα βρει απέναντί του τον Αμερικανό Τόμι Πολ που πέρασε το εμπόδιο του Ούγκο Ουμπέρ με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Δείτε την επίμαχη φάση: