Τζόκοβιτς για τον αποκλεισμό-σοκ: «Έμεινα έκπληκτος με το επίπεδό μου - Είχε αέρα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τζόκοβιτς για τον αποκλεισμό-σοκ: «Έμεινα έκπληκτος με το επίπεδό μου - Είχε αέρα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φάνηκε αρκετά απογοητευμένος από την ήττα του κόντρα στον 20χρονο Νάρντι.

Τεράστια έκπληξη σημειώθηκε στον τρίτο γύρο του Indian Wells! Ο 20χρονος Ιταλός τενίστας Λούκα Νάρντι απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Ιταλός τενίστας βρίσκεται στο νούμερο 123 της παγκόσμιας κατάταξης κι όπως διαπιστώνεται ξεπέρασε τον εαυτό του για να καταφέρει να κερδίσει τον Νόλε, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του χάνει σε ένα τουρνουά Masters ή Grand Slam από έναν παίκτη που βρίσκεται τόσο χαμηλά στην κατάταξη.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μίλησε για την εικόνα που παρουσίασε, ενώ δεν παρέλειψε να δείξει την απογοήτευσή του.

«Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά στο 3ο σετ έπαιξε απίστευτο τένις. Δεν ήξερα πολλά γι’ αυτόν αλλά είδα μερικά παιχνίδια του. Είδα ότι έχει καλά στοιχεία, ειδικά το forehand από τη βασική γραμμή. Είναι ταλαντούχος και κινείται πολύ καλά. Ήταν lucky loser οπότε δεν είχε να χάσει πολλά και άξιζε τη νίκη.

Έμεινα έκπληκτος με το δικό μου επίπεδο που ήταν πραγματικά πολύ κακό. Έτσι συμβαίνει, αν έχεις μια πολύ κακή μέρα και ο άλλος πολύ καλή, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για μένα», δήλωσε αρχικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Θα αναλύσω το τι συνέβη και θα συνεχίσω. Παίζω λιγότερα τουρνουά και είμαι πιο επιλεκτικός στις επιλογές μου, οπότε δεν είναι καλό το αίσθημα όταν φεύγεις νωρίς από ένα μεγάλο τουρνουά. Είχα να παίξω πέντε χρόνια εδώ και ήθελα να τα πάω καλά», πρόσθεσε ο Νόλε, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα ξεκουραστεί δύο ημέρες και θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο Miami Masters που ακολουθεί.

Συνεχίζοντας την αναφορά του για το παιχνίδι, ο Σέρβος πρόσθεσε: «Τον βοήθησα να παίξει καλά και δεν βοήθησα καθόλου τον εαυτό μου. Έκανα πολλά απαίσια λάθη, έπαιξα αμυντικό τένις. Εκείνος μπήκε μέσα, χρησιμοποίησε το χρόνο που είχε, έπαιξε πιο απελευθερωμένα και επιθετικά από εμένα. Το break στο 3-2 του ήταν αρκετό. Είχε αέρα σήμερα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Έπρεπε να τα πάω καλύτερα».