Τσιτσιπάς: «Κατάφερα κι έκανα τη δουλειά μου καλά, είμαι ικανοποιημένος»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Κατάφερα κι έκανα τη δουλειά μου καλά, είμαι ικανοποιημένος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη κόντρα στον Λούκας Πούιγ.

Εξαιρετικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Indian Wells. Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) του Λούκας Πούιγ και πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο για τρίτη φορά στην καριέρα του, επιστρέφοντας στις νίκες στο συγκεκριμένο τουρνουά μετά τον Μάρτιο του 2022.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Έλληνας τενίστας μίλησε για την εικόνα του και μεταξύ άλλων στάθηκε στις επιστροφές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ήταν καλό ματς από την πλευρά μου, οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές, είμαι χαρούμενος που κάθε φορά προσγειώνονταν βαθιά και είχα την ευκαιρία να χτίσω τον πόντο με τους δικούς μου όρους. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου, είναι ένα θετικό πρώτο ματς εδώ στην έρημο και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να προχωρήσω προς κάτι καλό αυτή την εβδομάδα.

Νιώθω ότι μπορώ να επιστρέψω από πολλές διαφορετικές θέσεις στο court, προσπαθώ να ανακατεύω τα πράγματα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα με ευνοούσε να επιστρέψω λίγο νωρίτερα, να κόψω χρόνο από τον αντίπαλο. Σήμερα ένιωσα ότι θα μπορούσα να διαθέσω λίγο περισσότερο χρόνο για να γυρίσω και να χτυπήσω τα forehands, αλλά ένιωσα κιόλας ότι δεν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το forehand μου πάρα πολύ. Είχα μια ισορροπία στο backhand και το forehand και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση, διότι αισθάνθηκα ότι ανεξάρτητα από το χτύπημα ή τις συνθήκες, μπορούσα να χτυπήσω δυνατά και να βρω γωνίες.

Κατάφερα και έκανα τη δουλειά μου καλά, είχα καθαρή εικόνα για το πότε θα παίξω διαγώνια και πότε ευθεία και κατάφερα και το μίξαρα, έβαλα ποικιλία στο παιχνίδι μου σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα και αυτό με βοήθησε να κερδίσω, να πάρω αυτοπεποίθηση. Η σημερινή νίκη ήταν καλή αρχή εδώ στην έρημο της Καλιφόρνια».