Τσιτσιπάς: «Ήταν απίθανη ανατροπή, αρνήθηκα να πάω σε τρίτο σετ»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Ήταν απίθανη ανατροπή, αρνήθηκα να πάω σε τρίτο σετ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:56 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 29.02.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την επικράτησή του κόντρα στον Φλάβιο Κομπόλι με 6-3, 7-6(6).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Ιταλού Φάμπιο Κομπόλι και τσέκαρε το εισιτήριό του για την οκτάδα του Ακαπούλκο.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ανατροπή που πέτυχε στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, ενώ στη συνέχεια τόνισε «πως αρνήθηκα να πάω σε τρίτο σετ».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να μείνω εκεί για άλλον έναν πόντο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω με 2-5 και ο αντίπαλός σου να έχει το σερβίς για τους 2 επόμενους πόντους.

Ήταν απίθανη ανατροπή για να είμαι ειλικρινής, ειδικά σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού, στο οποίο το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα. Πιο πριν σέρβιρα για το ματς... Είναι κάτι που δεν περιμένεις και σίγουρα υπάρχει η αμφιβολία στο μυαλό σου. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να συγκροτήσω τον εαυτό μου και αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έχει παραμένει αήττητος με παίκτες εκτός Top20 και πώς φτάνει σε αυτό το επίπεδο: «Η προπόνηση, το να προσπαθείς να μένεις ήρεμος σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί παίζεις με παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απλά θα βγουν εκεί έξω και θα παίξουν το καλύτερό τους.

Σε αυτά τα ματς οι προσδοκίες πάνω σου είναι μεγαλύτερες και είναι σημαντικό να μένεις ήρεμος και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σα να είναι απέναντι σε Top 10 τενίστα».