Πέφτει στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Πέφτει στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:05 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 24.02.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάνει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Λος Κάμπος.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Λος Κάμπος στο Μεξικό. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-4, 7-6(4) από τον Κάσπερ Ρουντ και έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Μετά τον αποκλεισμό του στο Λος Κάμπος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χάνει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Νο.12 του κόσμου από το Νο.11 που βρισκόταν αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο Τσιτσιπάς κατακτούσε τον τίτλο, τότε θα επέστρεψε στο Top-10. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας θα ανέβαινε στην ένατη θέση του κόσμου. Πλέον, ο Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο. Στο 500άρι τουρνουά της μεξικάνικης πόλης θα αγωνιστούν επίσης οι Ζβέρεφ, Ρούνε, Φριτζ, Ρουντ, Τιάφο, Σέλτον και Οζέρ-Αλιασίμ, όπως και ο κάτοχος του τίτλου, Άλεξ ντε Μινόρ.

«Η πρόοδος έρχεται μέσα από τις κινήσεις μας. Κρατάω μόνο τα θετικά από το Λος Κάμπος, και τώρα ανυπομονώ για το Ακαπούλκο», ανέφερε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μετά την ήττα του στο Λος Κάμπος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάντως, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο κορυφαίος Έλληνας δεν υπερασπίζεται πολλούς βαθμούς τις επόμενες εβδομάδες στο Ακαπούλκο, το Indian Wells και το Μαϊάμι.

Ο Τσιτσιπάς ελπίζει ότι αγώνα με τον αγώνα θα βρει σταδιακά τον αγωνιστικό του ρυθμό. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, που δεν του επέτρεψε να κάνει την προετοιμασία που ήθελε πριν την έναρξη της σεζόν στο τουρ. Η χρονιά αυτή είναι πρόκληση για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μην ξεχνάμε ότι στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι, όπου ο κορυφαίος τενίστας έχει πολλάκις δηλώσει ότι έχει ως στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Θα προτιμούσα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε σε συνέντευξή του στο El Universal ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Χωρίς αμφιβολία θα ήταν μια χαρούμενη ιστορία για τη χώρα μου, σπουδαία ιστορία για το άθλημα και θα είχε μεγάλη επιρροή στο τένις στην Ελλάδα. Ελπίζω να κάνω κάτι σπουδαίο εκεί», συμπλήρωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.