Marca: «Χωρίς τον Τσιτσιπά, το Top 10 έχει πια ένα ιδιαίτερο κενό»
i

© Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Marca: «Χωρίς τον Τσιτσιπά, το Top 10 έχει πια ένα ιδιαίτερο κενό»

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:45 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 19.02.2024

Εκτός Top-10 στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Marca επεσήμανε ένα ιδιαίτερο στατιστικό.

Εκτός Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται, πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά τα τελευταία αποτελέσματα υποχώρησε στην ενδέκατη θέση.

Η απουσία του Στέφανου Τσιτσιπά από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης φέρνει μία ιδιαίτερη πρωτιά. Όπως επισημαίνει η Marca, είναι η πρώτη φορά από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκε το ranking της ATP, που δεν θα βρίσκεται στους κορυφαίους δέκα του κόσμου, τενίστας που κάνει backhand με το ένα χέρι.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα το συγκεκριμένο... είδος τενιστών είναι προς εξαφάνιση. Μόλις δέκα παίκτες του Top-100 κάνουν backhand με το ένα χέρι: Στέφανος Τσιτσιπάς, Λορέντζο Μουσέτι, Ντανιέλ Έβανς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Κρίστοφερ Γιούμπανκς, Σταν Βαβρίνκα, Ντάνιελ Αλτμάιερ, Κρίστοφερ Ο' Κόνελ, Ντούσαν Λάγιοβιτς και Ντόμινικ Τιμ.

Ο Ρισάρ Γκασκέ δεν βρίσκεται, πλέον, στο Top-100.

Ο Σταν Βαβρίνκα, ο τενίστας με το καλύτερο - ίσως - backhand με το ένα χέρι, δικαιολογεί αυτό το γεγονός. «Η πραγματικότητα είναι ότι για χρόνια είχαμε την τύχη να έχουμε ανάμεσα στους καλύτερους τον Φέντερερ για 20 χρόνια», σημείωσε ο Ελβετός τενίστας.

«Έπαιζα με το backhand με δύο χέρια μέχρι που άλλαξα στο ένα χέρι όταν ήμουν 11 ετών. Ο προπονητής μου τότε μου είπε το χτύπημα με τα δύο χέρια μου ήταν φυσικό. Το ότι δεν υπάρχει τενίστα στο Top-10 που παίζουν backhand με το ένα χέρι, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλούς παίκτες με αυτό το στυλ», σχολίασε ο Σταν Βαβρίνκα. Όταν ρωτήθηκε αν θα έβαζε την κόρη του να παίξει με το backhand με το ένα χέρι, ο Σταν απάντησε ότι «δεν έχω μια απάντηση γιατί η κόρη μου δεν παίζει τένις».