Επίσημα εκτός Top-10 η Σάκκαρη
i

© Photo by Robert Prange/Getty Images

Επίσημα εκτός Top-10 η Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:26 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 19.02.2024

Στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη.

Τα τελευταία αποτελέσματα έφεραν βαθμολογική υποχώρηση για τη Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στο Νο.11 του κόσμου.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται εκτός Top-10 για πρώτη φορά μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2021. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, ωστόσο, είναι πιθανό να επανέλθει άμεσα στις δέκα κορυφαίες αφού ακολουθεί το τουρνουά στο Ντουμπάι, όπου αποσύρθηκε η Καρολίνα Μούχοβα που είναι στη δέκατη θέση, και σίγουρα θα χάσει βαθμούς.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Ίγκα Σβιόντεκ. Η τενίστρια από την Πολωνία κατέκτησε το τουρνουά της Ντόχα και αύξησε τη διαφορά που τη χωρίζει από τη δεύτερη Αρίνα Σαμπαλένκα.

Από εκεί και πέρα, οι ανακατατάξεις στο Top-10 είναι ελάχιστες. Στην τρίτη θέση του κόσμου παραμένει η Κόκο Γκοφ ενώ η Έλενα Ριμπάκινα είναι στην τέταρτη θέση. Η Τζέσικα Πεγκούλα από τις ΗΠΑ συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η Γέλενα Οσταπένκο επιστρέφει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη τενίστρια από τη Λετονία, νικήτρια του Roland Garros το 2017, κέρδισε δύο θέσεις και βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε ότι η Οσταπένκο είχε φτάσει μέχρι το Νο.5 του κόσμου το 2018.

Η ανανεωμένη κατάταξη στους έδρας αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτης. Σημειώνεται ότι ο τελικός του Delray Beach ανάμεσα στον Τέιλορ Φριτς και τον Τόμι Πολ αναβλήθηκε λόγω βροχής. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να βρεθεί στην ενδέκατη θέση του κόσμου.