Η Χάλεπ κατηγορεί εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής για το θετικό δείγμα ντόπινγκ

Σιμόνα Χάλεπ

i

© PrtScr

Η Χάλεπ κατηγορεί εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής για το θετικό δείγμα ντόπινγκ

Πάνος Κορομηλάς 20:15 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 05.03.2024

Μετά τον τετραετή αποκλεισμό της για χρήση απαγορευμένων ουσιών, η Σιμόνα Χάλεπ «ρίχνει» τις ευθύνες σε εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, απαιτώντας χρηματική αποζημίωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Σιμόνα Χάλεπ είχε βρεθεί θετική στη λήψη απαγορευμένων ουσιών, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του τένις. Η αθλήτρια από την Ρουμανία, είχε βρεθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μεταξύ άλλων, είχε κερδίσει το Roland Garros το 2018 και το Wimbledon την αμέσως επόμενη χρονιά. 

Όμως, στο US Open του 2022 βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία ροξαδουστάτη, ενώ διαπιστώθηκαν παρατυπίες και στο βιολογικό της διαβατήριο. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και η μονάδα ακεραιότητας της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις της επέβαλε την ποινή τετραετούς αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η ποινή αυτή είχε αναδρομική ισχύ, ξεκινώντας από την ημέρα που βρέθηκε θετική. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επιστροφή της στο άθλημα αναμένεται μέσα στο 2026.

Η ίδια πάντως μοιάζει αποφασισμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να ανατρέψει την τιμωρία που της έχει επιβληθεί. Έχει ήδη ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την καναδική εταιρεία Quantum Nutrition, θεωρώντας τη ως υπεύθυνη για το θετικό δείγμα ντόπινγκ. 

Η πλευρά της τενίστριας, υποστηρίζει πως κατανάλωσε συμπλήρωμα διατροφής της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο οδήγησε στο να βρεθεί θετική στην ροξαδουστάτη. Μάλιστα, διεκδικεί αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων και η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό. 

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανακοίνωση της ποινής της, η Χάλεπ είχε εκφράσει την αντίθεση της, τονίζοντας πως δεν έχει προβεί ποτέ εν γνώσει της στη χρήση απαγορευμένων ουσιών:

«Σήμερα, ένα δικαστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος αντιντόπινγκ του τένις ανακοίνωσε μια δοκιμαστική απόφαση για την περίπτωσή μου. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου και δυστυχώς ο αγώνας μου συνεχίζεται. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο όμορφο παιχνίδι του τένις. Παίρνω πολύ σοβαρά τους κανόνες που διέπουν το άθλημά μας και υπερηφανεύομαι για το γεγονός ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εν γνώσει μου ή σκόπιμα κάποια απαγορευμένη ουσία. Αρνήθηκα να δεχτώ την απόφασή τους για τετραετή αποκλεισμό».