Σοκ: Το πρώην νούμερο 1 του τένις τιμωρήθηκε με «καμπάνα» τεσσάρων χρόνων λόγω ντόπινγκ!

Σιμόνα Χάλεπ

i

© Intime

Σοκ: Το πρώην νούμερο 1 του τένις τιμωρήθηκε με «καμπάνα» τεσσάρων χρόνων λόγω ντόπινγκ!

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:18 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 05.03.2024

Η Σιμόνα Χάλεπ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τη Σιμόνα Χάλεπ. Η μονάδα ακεραιότητας της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις τιμώρησε την πρώην Νο.1 τενίστρια με ποινή αποκλεισμού για τέσσερα χρόνια από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Η Χάλεπ κέρδισε το Roland Garros το 2018 και το Wimbledon έναν χρόνο αργότερα σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του κόσμου. Η Ρουμάνα τενίστρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία ροξαδουστάτη στο US Open το 2022 και στη συνέχεια διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο βιολογικό της διαβατήριο.

Η ροξαδουστάτη (Roxadustat) είναι ουσία που χρησιμοποιείται νόμιμα για τη θεραπεία της αναιμίας αλλά περιλαμβάνεται στον κατάλογο της WADA. Η συγκεκριμένη ουσία αυξάνει την αιμοσφαιρίνη και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και θεωρείται ντόπινγκ του αίματος.

Η Χάλεπ έχει αρνηθεί ότι έλαβε απαγορευμένες ουσίες. Με δήλωσή της, η Ρουμάνα τενίστρια γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει έφεση.

«Σήμερα, ένα δικαστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος αντιντόπινγκ του τένις ανακοίνωσε μια δοκιμαστική απόφαση για την περίπτωσή μου. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου και δυστυχώς ο αγώνας μου συνεχίζεται. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο όμορφο παιχνίδι του τένις. Παίρνω πολύ σοβαρά τους κανόνες που διέπουν το άθλημά μας και υπερηφανεύομαι για το γεγονός ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εν γνώσει μου ή σκόπιμα κάποια απαγορευμένη ουσία. Αρνήθηκα να δεχτώ την απόφασή τους για τετραετή αποκλεισμό», ανέφερε η Χάλεπ.

Ο αποκλεισμός της Χάλεπ έχει αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2022. Εφόσον τελικά η τιμωρία ισχύσει, τότε η Ρουμάνα θα μπορεί να παίξει και πάλι επαγγελματικός τένις στις 6 Οκτωβρίου 2026.

Η Κάρεν Μίρχαουζ, διευθύνουσα σύμβουλος της μονάδας ακεραιότητας της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις, δήλωσε: «Μετά από μια περίπλοκη και αυστηρή διαδικασία ακρόασης, χαιρετίζουμε την απόφαση του ανεξάρτητου δικαστηρίου. Ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων που έπρεπε να εξετάσει το δικαστήριο τόσο για τη ροξαδουστάτη όσο στην υπόθεση των στοιχείων του διαβατηρίου ήταν σημαντικός.

Ασύλληπτη ομολογία Κόκε: «Στο ποδόσφαιρο έβγαζα 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τα ναρκωτικά τα έβγαζα σε δύο μήνες!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:36 - 11.09.2023

Ασύλληπτη ομολογία Κόκε: «Στο ποδόσφαιρο έβγαζα 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τα ναρκωτικά τα έβγαζα σε δύο μήνες!»

Ο Σέρχιο Κόκε παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων στάθηκε στις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Η ITIA ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες όπως θα κάναμε με οποιοδήποτε άλλο άτομο – σύμφωνα με τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ – εκπληρώνοντας το σκοπό και την ευθύνη μας να τηρήσουμε την αρχή του θεμιτού ανταγωνισμού, για λογαριασμό του αθλήματος. Η επιτροπή αναγνώρισε ότι είχε ακολουθηθεί η κατάλληλη διαδικασία στο πλαίσιο της γραπτής απόφασης.

Κατανοούμε το σημαντικό δημόσιο συμφέρον σε αυτές τις υποθέσεις και παραμένουμε δεσμευμένοι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς και η πλήρης απόφαση θα δημοσιευθεί σε εύθετο χρόνο»