Σεπτέμβρης 2022 vs. Σεπτέμβρης 2023: Οι 4+4 μεταγραφές του Ολυμπιακού που προκάλεσαν φθινοπωρινό... καύσωνα

Σεπτέμβρης 2022 vs. Σεπτέμβρης 2023: Οι 4+4 μεταγραφές του Ολυμπιακού που προκάλεσαν φθινοπωρινό... καύσωνα

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:17 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 12.09.2023

Το Sportal καταγράφει τις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός τον Σεπτέμβριο του 2023 κι εκείνες που είχε κάνει τον ίδιο μήνα, ένα χρόνο πριν.

Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου πήρε... φωτιά. Ο Αντόνιο Κορδόν με υπομονή, αρκετή δουλειά και εμπιστοσύνη στο πλάνο του έκανε πράξη αυτά που είχε πει στην αρχή της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων». 

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξουν κινήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι ότι η αγορά στην Ευρώπη κυλάει πολύ σιγά. Οι ομάδες μόλις τώρα ξεκίνησαν προετοιμασία. Οπότε θέλουμε ακόμη πολύ χρόνο. Έχουμε μπροστά μας ενάμιση μήνα. Το ξέρετε, τις τελευταίες 5-6 μέρες είναι η περίοδος που γίνονται οι περισσότερες κινήσεις. Οπότε μπορεί να συμβούν πολλά ακόμη, αλλά και γενικά για την ομάδα. Μπορεί να έρθουν ποδοσφαιριστές την τελευταία στιγμή. Η αγορά θέλει ενάμιση μήνα και θα γίνουν κινήσεις», είχε δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών στα μέσα Ιουλίου. 

Τι έκανε ο Ολυμπιακός τον Σεπτέμβρη; Έντυσε στα «ερυθρόλευκα» τους Όλα Σολμπάκεν, Στέφαν Γιόβετιτς, Ντανιέλ Ποντένσε κι αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να έρθει στην Ελλάδα ο Τζούλιαν Μπιανκόνε για να γίνει η 15η μεταγραφή της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Το πε και το έκανε λοιπόν ο Αντόνιο Κορδόν κι ο Σεπτέμβριος ήταν «καυτός» για τον Ολυμπιακό και για τους φιλάθλους του. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις μεταγραφές που είχε κάνει η πειραϊκή ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβρη. 

Μαρσέλο 

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου, όταν η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πυροδοτούσε τη «βόμβα» Μαρσέλο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ενθουσιασμένοι που ο κάτοχος πέντε Champions League θα φορούσε την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Οι 20.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου αποδεικνύει την «τρέλα» για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ. 

Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν κι η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 18 Φεβρουαρίου 2023 γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Βραζιλιάνο. 

Τζος Μπόουλερ

Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Τζος Μπόουλερ, με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 23χρονος εξτρέμ στις 5 Ιανουαρίου 2023 θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν υπολογιζόταν από τον Μίτσελ. Με τη φανέλα των Πειραιωτών κατέγραψε επτά συμμετοχές σε Ελλάδα κι Ευρώπη χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. 

Χάμες Ροντρίγκες 

Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Μαρσέλο κάνει δικό του έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και που με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε δύο Champions League. Στις 15 Σεπτεμβρίου η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες! 

Ούτε αυτή η μεταγραφή «βγήκε» για τους Πειραιώτες. Στις 13 Απριλίου 2023 οι «ερυθρόλευκοι» γνωστοποιούν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό. Ο Χάμες Ροντρίγκες αγωνίστηκε σε 23 αναμετρήσεις, μετρώντας πέντε γκολ και έξι ασίστ.

Σεντρίκ Μπακαμπού 

Το ημερολόγιο γράφει 16 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ντύνει στα «ερυθρόλευκα» τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο επιθετικός από τον Κονγκό είναι και η μόνη από τις τέσσερις μεταγραφές του Σεπτεμβρίου που θα αποδειχθεί «χρυσή» για τους Πειραιώτες. Ο «BAKAGOAL» πραγματοποίησε μία εκπληκτική σεζόν με τους «ερυθρολεύκους», με 18 γκολ και τρεις ασίστ σε 37 αγώνες. 

Φυσικά ήταν κι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022-23. Ωστόσο, ο Μπακαμπού στις αρχές Ιουνίου αποχαιρέτησε τους Πειραιώτες και πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ.