Η Amazon ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ από το τένις
i

© Photo by Friso Gentsch/picture alliance via Getty Images

Η Amazon ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ από το τένις

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:52 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 19.02.2024

Η Amazon προετοιμάζει ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ για τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Ρότζερ Φέντερερ είναι γεγονός. Ο Ελβετός θρύλος του τένις αποχώρησε από το άθλημα τον Σεπτέμβριο του 2022 αφήνοντας μία απίθανη κληρονομιά.

Όπως ανακοίνωσε η Amazon, τον Ιούλιο το 2024, κάπου κοντά στο Wimbledon, θα είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime, το ντοκιμαντέρ για τον Ρότζερ Φέντερερ. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ εστιάζει στις τελευταίες 12 ημέρες του Ελβετού θρύλου στο τένις.

Θυμίζουμε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε τον τελευταίο αγώνα του στο επαγγελματικό τένις στο Laver Cup. Ο Ελβετός θρύλος αγωνίστηκε στο διπλό με συμπαίκτη τον Ράφα Ναδάλ. Η αντιπαλότητα των δύο τενιστών, άλλωστε, άλλαξε το τένις και εκτόξευσε τη δημοφιλία του τα τελευταία χρόνια.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποχώρησε από το τένις έχοντας κατακτήσει 20 Grand Slam και 103 τίτλους συνολικά. Συνολικά κατέκτησε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros.

Ο Ελβετό θρύλος έμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 310 εβδομάδες, οι 237 συνεχείς. Έδωσε πάνω από 1500 αγώνες στην καριέρα του με ποσοστό νικών (82%) με 1251 νίκες και 275 νίκες.

«Τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάστηκαν πολλοί τραυματισμοί και χειρουργεία. Δούλεψε σκληρά για να είμαι έτοιμος να επιστρέψω. Ξέρω όμως τα σώμα μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρο», ανέφερε ο Φέντερερ στο μήνυμα της αποχώρησής του.

«Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει πάνω από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια. Το τένις μού έχει φερθεί με περισσότερη γενναιοδωρία από όση θα ονειρευόμουν και τώρα ήρθε η ώρα να αναγνωρίσω πότε είναι η ώρα να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου καριέρα», συμπλήρωσε ο Ελβετός θρύλος. «Είναι μία γλυκόπικρη απόφαση, γιατί θα μου λείψουν όλα όσα μου έχει δώσει το τουρ. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία γιορτάζω. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν απο τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη Γη. Μου δόθηκε το ταλέντο να παίζω τένις και το έκανα σε επίπεδο και για χρονικό διάστημα, που δεν μπορούσα να φανταστώ», σημείωσε ο Ρότζερ Φέντερερ.