Ο Ολυμπιακός βιώνει ξανά την... Άρσεναλ: Οι ομοιότητες με την ιστορική πρόκριση

O Oλυμπιακός του τώρα και του τότε

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός βιώνει ξανά την... Άρσεναλ: Οι ομοιότητες με την ιστορική πρόκριση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:28 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 19.02.2024

Διάφορες συμπτώσεις συνδέουν το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα, με εκείνο που είχε την περίοδο που απέκλεισε την Άρσεναλ στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός έδωσε δύο από τις τρεις σκληρές μάχες, για το διάστημα 15-22 Φεβρουαρίου. Αμφότερες έληξαν με χαμόγελα για τους παίκτες και τους φίλους των Πειραιωτών, αφού το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο σε όλες. 

Σε πρώτο χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά - στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ - επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0, σε ένα παιχνίδι το οποίο άξιζε περισσότερα τέρματα. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε η ονειρική βραδιά στην Τούμπα, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν... on fire τους Ποντένσε - Ελ Κααμπί και επικράτησαν με 4-1 του ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα, λοιπόν, που έχει ο Ολυμπιακός αυτό το διάστημα έχει πολλές ομοιότητες με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η ομάδα πέταξε έξω την Άρσεναλ.

Σύμπτωση πρώτη:  Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει μέσα σε μία εβδομάδα την Άρσεναλ, τον ΠΑΟΚ και ξανά τους «κανονιέριδες». Τότε, λοιπόν, είχε χάσει από τους Άγγλους (0-1) στο πρώτο παιχνίδι, είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 και τελικά πανηγύρισε την πρόκριση κόντρα στην ομάδα του Αρτέτα (1-2).

Σύμπτωση δεύτερη:  Η σειρά των αγώνων που είχε δώσει ο Ολυμπιακός ήταν ακριβώς ίδια. Δηλαδή υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ταξίδεψε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και λίγες μέρες αργότερα πήγε στο «Emirates». 

Σύμπτωση τρίτη: Οι αναμετρήσεις που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, αφορούσαν επίσης πρόκριση σε νοκ - άουτ φάση, η οποία προηγούνταν των «16». Μάλιστα, τότε οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από το Champions League και πήγαν στο Europa, ενώ τώρα αποκλείστηκαν από το Europa και πήγαν στο Conference League. 

Ο... on fire Ελ Κααμπί έχει τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:12 - 19.02.2024

Ο... on fire Ελ Κααμπί έχει τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τα δύο γκολ στην Τούμπα έφτασε τα τέσσερα, σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό μετά από την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα με το Μαρόκο.

Βέβαια, στη σύγκριση του τότε με το τώρα υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Ο Ολυμπιακός τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ τότε ήταν στην πρώτη. Ωστόσο και εδώ υπάρχει μία ομοιότητα. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στο +5 από την κορυφή και τώρα βρίσκονται στο -5 από αυτή. Άλλη μία σημαντική διαφορά ήταν πως ο σύλλογος του Πειραιά τότε είχε τον ίδιο προπονητή από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν, ενώ τώρα ο Μεντιλίμπαρ είναι ο τρίτος που αναλαμβάνει την ομάδα μέσα στη σεζόν.