Τσιτσιπάς: «Προτιμώ το χρυσό στους Ολυμπιακούς από την κατάκτηση Grand Slam»
i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Προτιμώ το χρυσό στους Ολυμπιακούς από την κατάκτηση Grand Slam»

Sportal newsroom 12:43 - 20.02.2024

Τη μεγάλη του επιθυμία να κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο επανέλαβε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο Μεξικό βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή την περίοδο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Λος Κάμπος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα επανέλαβε την επιθυμία να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. «Θα προτιμούσα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε σε συνέντευξή του στο El Universal, με αφορμή τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Λος Κάμπος.

«Χωρίς αμφιβολία θα ήταν μια χαρούμενη ιστορία για τη χώρα μου, σπουδαία ιστορία για το άθλημα και θα είχε μεγάλη επιρροή στο τένις στην Ελλάδα. Ελπίζω να κάνω κάτι σπουδαίο εκεί», συμπλήρωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το αν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς μόνο στους αγώνες του μονού ή και στο διπλό - ενδεχομένως με τον αδερφό του Πέτρο -  και το μεικτό διπλό με τη Μαρία Σάκκαρη. Θυμίζουμε ότι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες είχε αγωνιστεί μαζί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

«Είναι μια πιθανότητα, αλλά πρέπει να λάβω υπ' όψιν πολλά πράγματα πριν πάρω αυτή την απόφαση. Το σώμα μου δεν είναι από σίδερο, πρέπει να σιγουρευτώ ότι δεν θα τραυματιστώ ή θα ρισκάρω αν παίξω μονό, διπλό και μεικτό διπλό. Μπορεί να είναι υπερβολικό», διευκρίνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Δεν θα είναι εύκολο, διότι πολλοί παίκτες θα έρθουν πεινασμένοι, αλλά έχω πίστη στον εαυτό μου γιατί έχω παίξει καλά ματς στο Roland Garros. Αν έχω αυτή την ενέργεια, θα πάνε καλά τα πράγματα», σημείωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.