Ο Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά λύγισε από τον Ρουντ κι αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

PrtScr

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά λύγισε από τον Ρουντ κι αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος (vids)

Κώστας Τόπας 08:32 - 24.02.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, ωστόσο στο τέλος γνώρισε την ήττα με 2-0 (6-4, 7-6) κι αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος.

Επειτα από μία μεγάλη μάχη απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ (Νο12), ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε με 2-0 σετ (6-4, 7-6) και γνώρισε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Λος Κάμπος.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε μόλις ένα game σε όλο το παιχνίδι, αλλά αυτό του στέρησε να κερδίσει και το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ έφτασε πολλές φορές κοντά στο break, αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε, με αποτέλεσμα να λυγίσει στο tie-break και στη συνέχεια να αποκλειστεί από το τουρνουά, αποτυγχάνοντας να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Το παιχνίδι μεταξύ των Τσιτσιπά και Ρουντ ήταν συναρπαστικό, ειδικά στο πρώτο σετ, με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα έξι game. Αυτό άλλαξε όμως στο 7ο game, όταν ο αντίπαλος του Τσιτσιπά έκανε το break και να πήρε προβάδισμα με 4-3. Ακολούθως το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να διατηρήσει το σερβίς του και αυτό έκανε, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η ένταση ανέβηκε. Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ρουντ διατήρησαν το σερβίς τους και στα 12 game, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 6-6 και το σετ να κριθεί στο tie-break. Εκεί, ο Νορβηγός ξεκίνησε πολύ καλά μιας και κατάφερε να ξεφύγει με 4-0 και στη συνέχεια με 5-1. Ο Έλληνας τενίστας απάντησε, παίρνοντας τρεις σερί πόντους για να μειώσε σε 5-4. Ο Ρουντ όμως διατήρησε το σερβίς του στην συνέχεια και κατέκτησε με 7-4 το tie break, παίρνοντας το σετ με 7-6 και μαζί την νίκη